PROMOCIJA U SREDU: Lalatović i zvanično trener Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli će se u budućnosti oslanjati na mlađe igrače

PROMOCIJA U SREDU: Lalatović i zvanično trener Zvezde

Fudbal -
Kokeza je ispred stadiona Zvezde rekao i da je uprava razgovarala sa "90 odsto" igrača i da će "većina" onih koji su tužili klub ili će ga tužiti zbog neisplaćenih zarada odustati od toga

BEOGRAD - Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza izjavio je danas da je politika tog fudbalskog kluba promenjena i da će se sada zasnivati na mlađim igračima, ali je kazao da je odbrana titule prioritet. Kokeza je ispred stadiona Zvezde rekao i da je uprava razgovarala sa "90 odsto" igrača i da će "većina" onih koji su tužili klub ili će ga tužiti zbog neisplaćenih zarada odustati od toga. "Menja se politika kluba. Sastav će činiti mlađi igrači, uz pomoć četiri-pet starijih. To će biti u sklopu oporavka kluba, jer će na njima moći da se zaradi... Bez obzira na podmlađivanje, prioritet ostaje titula. Ne sumnjam da ćemo je odbraniti", rekao je Kokeza. Potpredsednik Zvezde kazao je da će igračima biti nuđeni znatno manji ugovori nego do sada.

"Ako smo do sada izdvajali četiri-četiri i po miliona evra za plate, sada će to biti prepolovljeno, ili čak tri puta manje. Ranije nam je budžet bio 11 miliona evra, a sada, sa svim korekcijama, neće preći sedam. A trudićemo se da se i to ne pređe", rekao je Kokeza. Jedan broj igrača već je tuži klub zbog zaostalih dugovanja, a nedki su najavili tužbu. "Počeli smo da razgovaramo sa igračima (oko dugovanja) i pričali smo sa 90 odsto njih. Za dan-dva će se znati ko ostaje, a ko ne. Mislim i da će većina onih koji su tužili ili najavili tužbe odustati od njih", rekao je Kokeza. On je kazao da će klub dovoditi pojačanja, i da je moguće da će ih biti već na početku priprema (u petak). Trener Nenad Lalatović je danas zvanično potpisao ugovor na jednu godinu plus dve, a Kokeza je kazao da se na njegovom spisku nalazi "četiri-pet" igrača. Zvanična promocija Lalatovića biće u sredu u 13,00 časova.Rukovodstvo kluba ponudilo je skupštini kluba svoje ostavke, a sednica tog tela biće održana "do 19. jula". Potpredsednik zadužen za finansije Nebojša Čović kazao je da dug kluba sada iznosi 47,5 miliona evra. "Dug je u jednom trenutku sa 48,5 miliona smanjen za 12 miliona, ali je u međuvremenu narastao za 11 miliona i sada je 47,5. U ovakvoj situaciji je normalno da se dogovaramo sa igračima, ipak su oni osvojili titulu posle šest sezona", rekao je Čović. On nije, međutim, želeo da govori o budućnosti kluba. "Nemam da vam kažem ništa novo u odnosu na novembar 2012. što se toga tiče. Pošto ove godine nećemo igrati u Evropi, moraćemo troškove da svedemo na minimum, da se opružimo koliko možemo. Moramo da počnemo da izmirujemo ključne obaveze da bismo do 15. jula dobili dozvolu da se takmičimo u domaćoj ligi", rekao je Čović.

Terzić: Lalatoviću neće biti lakoVršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ocenio je da novom treneru neće biti lako, ali da veruje da će moći da izađe na kraj sa specifičnim okolnostima u kojima se nalazi ovaj fudbalski klub. "Lalatoviću sigurno neće biti lako, jer će ovde imati drugačije okolnosti nego bilo gde gde je do sada radio. Ali, on je mlad i moderan trener, Zvezdino je dete i svestan je toga. Ako iko može da se nosi s tim stvarima, onda je to on", rekao je Terzić. Lalatovića je za trenera jednoglasno izabrao Upravni odbor kluba na današnjoj sednici. "Izuzetno mi je drago što je jednoglasno izabran za trenera. On se dokazao radeći u Napretku i Voždovcu, a najjača preporuka mu je bila to što je pokazao izuzetan karakter i pobednički mentalitet kada je porazio Partizan i, nažalost, Zvezdu", rekao je Terzić. Na Zvezdinom platnom spisku trenutno se nalazi oko 40 igrača, i svima njima kasne zarade. Terzić je kazao da će razgovarati sa svima da bi odustali od arbitraže i tužbe. Terzić je kazao da zna da je Dragan Mrđa podneo tužbu, kao i da očekuje da to urade i Abiola Dauda i Nejc Pečnik. Terzić je kazao i da je "realno" da Miloš Ninković ode, jer ima dobru ponudu francuskog Evijana, u kome je prošle godine odigrao polusezonu. "Posmatrao sam nekolicinu mladih i talentovanih igrača, ali ne očekujem da se neko od njih pojavi u petak na početku priprema. Očekujem da dođu svi koji su pod ugovorom, uključujući i Mrđu", rekao je Terzić. Potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza rekao je ranije danas da klub neće odustati od odbrane titule, uprkos podmlađivanju. "Želimo mlađim igračima da skinemo taj teren sa pleća, ali Zvezda je veliki klub i ne sme da se odrekne titule", rekao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track