PROTESTI U BIH: Sarajlije tukli policajci u civilu?
Foto: Klix.ba

Bosansko proleće

PROTESTI U BIH: Sarajlije tukli policajci u civilu?

Planeta -
Prišao je policajac u civilu, rukovao se s jednim od specijalaca i videli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima sada će doći ovi moji da ih nabubaju, tvrde očevici

SARAJEVO - Policajci u civilu sinoć su u Sarajevu pretukli nekoliko mladih osoba, koji su među poslednjima ostali na protestima. Jedan muškarac preneo je medijima da je prethodno slušao razgovor nekoliko pripadnika specijalne policije koji su komunicirali preko motorole i dogovarali se da se pretuče grupica građana.

"Prišao je policajac u civilu, rukovao se s jednim od specijalaca i videli smo mu motorolu u džepu od jakne. Zatim je rekao specijalcima 'sada će doći ovi moji da ih nabubaju'. Posle par minuta stigao je 'audi Q7'", rekao je mladić koji je prisustvovao incidentu. On tvrdi da je policajac u civilu počeo da tuče jednog demonstranta u centru grada, a slike tog događaja objavljene su na sarajevskim internet portalima.

"Zatim su i drugi iz 'audija' izašli i počeli da udaraju preostale demonstrante. Specijalci su stajali sa strane i gledali kako im kolege u civilu obavljaju posao. Nisam bio siguran da li su nekoga ugurali u 'audi Q7' jer se sve brzo odvilo. Auto je punim gasom odjurio i više nikoga nije bilo na ulici, tako da se saobraćaj mogao nastaviti", saopštio je svedok medijima.

Mladić je isto ispričao sinoć i medijima koji su se nalazili u blizini incidenta, ali u tom trenutku naišao je crni zatamljeni "pasat" iz kojeg je izašao jedan muškarac i oterao mladića rekavši mu "m'rš kući".

Nekoliko hiljada građana Sarajeva protestovalo je juče peti dan tražeći ostavke predsednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića.Federalni premijer izjavio je, međutim, da neće dati ostavku, odnosno da će odstupiti s funkcije ako na njegovo mesto dođe neko bolji od njega, i istakao da neće dozvoliti bezvlašće. Nikšić je rekao da će danas u parlament biti upućen predlog za izmene Izbornog zakona po hitnom postupku, kako bi se mogli organizovati prevremeni izbori u Federaciji BiH.

Građani su od Nikšića tražili da se sačini spisak preduzeća za koja se sumnja da su nelegalno privatizovana kako bi se pokrenula inicijativa da pravosudni organi istraže legalnost privatizacije. I danas je za 12 sati u Sarajevu, kao i u još nekoliko gradova u BiH, najavljen nastavak demonstracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track