Nerasvetljeni zločini koji su potresli Srbiju 11. mart 1999. Milorad Vlahović savetnik u UKP MUP Srb

Pukovniku ispalili dva metka u glavu

Crna Hronika

Milorad Vlahović (44) ubijen je dok je s prijateljima išao na rekreativni fudbal. Motivi zločina pod velom tajne

Milorad Vlahović

Milorad Vlahović

BEOGRAD - Misterija traje!
Pukovnik Milorad Vlahović (44), savetnik u UKP MUP Srbije i bivši načelnik gradske Uprave kriminalističke policije, ubijen je 11. marta 1999. godine hicima iz pištolja ispred ulaza u Sportski centar „Košutnjak“ u Beogradu. I posle više od 13 godina od brutalnog zločina ubice i naručioci su i dalje na slobodi, a motivi zločina obavijeni su velom tajne.

Kobne večeri ništa nije nagoveštavalo tragediju. Vlahović je, kao i obično, s prijateljima išao na redovan termin za mali fudbal.

- Napadači su, prema našim pretpostavkama, duže pratili Vlahovića. Znali su svaki njegov pokret i njegov ritam života. Sačekali su da dođe ispred sportskog centra, a potom su osuli paljbu. Pukovnik je pogođen s dva metka u glavu i četiri u leđa - kaže izvor Kurira iz istrage.

Vlahovićevi prijatelji koji su već bili u fiskulturnoj sali istrčali su napolje čim su začuli pucnjavu.

- Pukovnik je ležao u lokvi krvi, ali je davao znake života. Njegovi prijatelji odmah su pozvali Hitnu pomoć. Uprkos naporima lekara da ga spasu, Vlahović je podlegao povredama na putu ka Urgentnom centru - kaže naš sagovornik.

Na lice mesta odmah su se sjatile policijske patrole. Blokirali su ceo kraj, pretresli sva vozila, ali napadačima i naručiocima zločina do danas nisu ušli u trag.

- Istraga o ovom slučaju i dalje je u toku, mada značajnijih pomaka zasad nema. U medijima se pominjalo da iza likvidacije Milorada Vlahovića stoji kriminalna grupa „Amerika“, međutim, ti navodi nikad nisu dokazani - kaže naš sagovornik.

(Z. N.)

Uviđaj na mestu ubistva visokog funkcionera MUP zoom Uviđaj na mestu ubistva visokog funkcionera MUP


Biografija bez mrlje

Milorad Vlahović Vlaja završio je defektološki fakultet, a policijsku karijeru započeo je 1973. godine u Odeljenju unutrašnjih poslova Stari grad. Kasnije je postao inspektor u imovinskim deliktima, da bi ubrzo postao šef odseka u OUP Stari grad za suzbijanje kriminaliteta. Vlahović je potom imenovan za zamenika, a ubrzo i za načelnika UKP Beograda. Bio je reprezentativac Jugoslavije u džudu i više puta osvajao je titulu državnog prvaka.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovakvi slučajevi mogu da naprave veliku štetu našoj diplomatiji Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!