Prste da poližeš

Punjene lignje

Recept

Punjene lignje

Sastojci:
♦ 1,2 kg lignji
♦ 2 čena belog luka
♦ veza peršuna
♦ 1 dl ulja
♦ 250 g krompira
♦ malo prezli
♦ so, biber

Priprema:
Lignje očistiti, a krake sitno iseckati. Nožem usitniti beli luk i peršun, pomešati ih sa kracima, posoliti i pobiberiti, dodati prezle i 1 dcl ulja. Sve to promešati, smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicom. U zagrejani pleh staviti ulje, lignje i oguljen, isečen i posoljen krompir. Sve to promešati, prekriti folijom i peći u rerni 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni uz povremeno mešanje.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca Siniša Radaković, načelnik PU Novi Sad
Prati Kurir na Facebooku!