PUTIN: Nije Rusija anektirala Krim, Ukrajina je kriva za to
Foto: Profimedia

Prepucavanje

PUTIN: Nije Rusija anektirala Krim, Ukrajina je kriva za to

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija nije anektirala Krim i da su akcije Kijeva dovele do ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom.

"Rusija nije anektirala ništa. Sve što se desilo sa Krimom jeste rezultat nezakonitih akcija izvesnih političkih snaga u Ukrajini koji su situaciju doveli do državnog udara", rekao je Putin odgovarajući na reči ukrajinskog ambasadora na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku.

Prema njegovim rečima, Krim je ujedinjen sa Rusijom u skladu sa voljom naroda koji živi na toj teritoriji, prenosi TAS S.

"Ove akcije su potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija, kao i relevantnim odlukama sudova UN po sličnim pitanjima koje UN imaju u svojoj međunarodnoj praksi", istakao je Putin.

Ukrajinski ambasador u Kirgistanu Nikolaj Dorošenko koji predstavlja svoju zemlju na samitu u Biškeku, izneo je dva prigovora povodom agende na samitu i usprotivio se predsedavanju Rusije Zajednicom nezavisnih država optuživši je za kršenje međunarodnog prava i aneksije ukrajinske teritorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track