RADE ŽIKIĆ OČAJAN: Pozajmio sam pare, idem u Pariz da vidim sestru dok je još živa!
Foto: Zorana Jevtić

ISIS preti celom svetu

RADE ŽIKIĆ OČAJAN: Pozajmio sam pare, idem u Pariz da vidim sestru dok je još živa!

Društvo -
Možda je već kasno. Idem jer ne mogu da sedim skrštenih ruku, kaže plačući Rade, brat Ljiljane Pavlović Atanasković, koji je juče krenuo kolima iz Kraljeva u Pariz

BEOGRAD - Pozajmio sam pare. Pozajmio sam kola. Idem da vidim svoju sestru i zeta, ne mogu više da čekam! Stanje joj je toliko ozbiljno da ih možda, kad stignem, žive neću videti.Ovo nam jecajući govori Rade Žikić, koji se s bratom Miloradom Atanaskovićem juče uputio iz Kraljeva u Pariz kako bi bio blizu sestre Ljiljane Pavlović Atanasković i njenog muža Ace Pavlovića, koji su nastradali u terorističkom napadu kod Stadiona Francuske. Za Ljilju se 40 sati nije znalo gde se nalazi, ni da li je živa nakon stravične eksplozije u kojoj je njen suprug zadobio povrede glave i nogu.

Bori se za život... Aco Pavlović, Ljiljin muž
Bori se za život... Aco Pavlović, Ljiljin muž

Na metar od eksplozije

- Možda je već sad kasno. Idem, jer ne mogu da sedim skrštenih ruku. Nestrpljenje me ubija! - plačući kaže Rade.Ljiljana i Aco su prodavali šalove kad se bombaš-samoubica razneo na samo metar od njih. Aco je sa ostalim žrtvama odmah hospitalizovan, a za njom se tragalo sve do nedelje uveče, kad je identifikovana u bolnici „Salpetrije“ na osnovu minđuše, jer je bila u besvesnom stanju. Hitno je operisana, a juče je obavljena još jedna intervencija pošto, kako porodica navodi, ima gelere u glavi.- Iz srpske ambasade u Francuskoj rekli su mi da rade na tome da nam obezbede prevoz do Ljiljane. Međutim, to se odužilo, a ja ne mogu da čekam. Pozajmio sam 500 evra za benzin. Poneo sam ćebad. Spavaću u kolima - potreseno priča Rade:
Tragično...  Strašne slike sa ulica Pariza nakon terorističkog napada
Tragično... Strašne slike sa ulica Pariza nakon terorističkog napada

Prikačeni na aparate

- Plašim se da ću se psihički raspasti kad vidim svoju sestru u komi, prikačenu na aparate, ali ovo je nešto što moram da uradim. Roditelji su mi bolesni, oboje operisani od raka, dužan sam to i zbog njih da uradim.
Svi se mole za njih... Aco i Ljilja
Svi se mole za njih... Aco i Ljilja

Acina rođena sestra Jadranka Mitrović, koja živi u Parizu, kaže da se on oporavlja od operacije, pod lekovima je, zbog čega teško priča i samo nakratko se budi.- Čim se probudi, pita za Ljilju. Niko ne sme da mu kaže koliko je njeno stanje ozbiljno. Plašimo se da mu ne pozli. Njima je danas četvrta godišnjica braka. On je toliko voli... - priča Jadranka neutešno.

Potresena tetki rekli da je Ljilja mrtva TRAŽILA SAM JE DVA DANA PO KAPELAMADva dana niko nije znao gde se Ljilja nalazi. Jedan rođak mi je rekao da je video kako je posle napada na ulici mrtvu prekrivaju čaršavom. Tražili smo je i po bolnicama i po kapelama, nigde nismo mogli da je nađemo, priča Slobodanka Dimitrijević, Ljiljanina tetka, koja takođe živi u Parizu.I ona se nalazila u blizini mesta na kojem se desio teroristički napad, ali se spasla sticajem okolnosti.- Bila sam na stadionu tog dana, ali se nisam dobro osećala, pa sam izašla nekoliko minuta pre tragedije. Sam Bog me je spasao.

Ambasador SrbijeLJILJIN ŽIVOT UGROŽENAmbasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić rekao je da se juče u četiri pariske bolnice nalazilo sedam povređenih Srba, ali da je Ljiljanino stanje najkritičnije.- Od svih pacijenata u bolnicama jedino je Ljiljana životno ugrožena - poručio je on i potvrdio da ambasada radi na tome da pomogne Ljiljaninoj porodici da je vidi.Ristić je istakao da se situacija u Francuskoj naizgled smirila, ali da među ljudima još uvek vlada panika, a u samom Parizu se oseća velika tenzija.

Iz svog džepaDAČIĆ PLAĆA AVIO-KARTEŠef diplomatije Ivica Dačić odlučio je da lično pokrije troškove porodici Ljiljane Atanasković Pavlović.- Uzimajući u obzir tešku materijalnu situaciju porodice, kao i da MSP nema predviđenu budžetsku poziciju za ovakve situacije, niti zakonski osnov, Dačić će lično pokriti troškove avio-karata porodici povređene državljanke Srbije - saopštio je MSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track