VJERICA RADETA: Nikog nisam ucenjivala! Neka Hag radi svoj posao, ja ih spremno čekam!
Foto: Fonet

Funkcionerka SRS optužena u Hagu

VJERICA RADETA: Nikog nisam ucenjivala! Neka Hag radi svoj posao, ja ih spremno čekam!

Politika -
BEOGRAD - Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta kazala je danas da ne želi da komentariše optužbe Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji da je zastrašivala i podmićivala svedoke optužbe na suđenju lideru SRS-a Vojislavu Šešelju.

Radeta kaže da nikoga nije ucenjivala, a da će nalog komentarisati kada ga dobije.

"Nisam dobila nikakav akt o tome i ne znam ššta tamo pišše, ali, naravno, nikada nikakve svedoke niti sam ucenjivala, niti na bilo koji način učestvovala u tome, niti bilo ko iz SRS i tima za odbranu Vojislava ŠŠeššelja", rekla je Radeta za N1.

"Ali, moj odnos i stav prema Haškom tribunalu kao antisrpskoj tvorevini, ne možže niššta da promeni, pa ni taj njihov nalog", navela je Radeta.

Upitana da li strahuje od hapššenja, ona je odgovorila:

"Ne strahujem ni od čega, a da bi vlast mogla da hapsi - svakako bi mogla, a ššta će da urade, videćemo. Videćemo, da dobijem neššto napisano, da bih mogla konkretnije da komentariššem".

"Ne znam šta bih komentarisala. Neka rade svoj posao. Ja ih spremno čekam", kazala je Vjerica Radeta.

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera SRS-a za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

Optuženi su Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić.

"Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji 'svesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde'. Međunarodni sud smatra integritet svojih postupaka i bezbednost svojih svedoka ključnim elementima vladavine prava", navodi se u saopštenju suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track