RADNIK MENJAČNICE Vikali su: Daj pare! I krvnički me udarali po glavi
Foto: Dragana Udovičić

Preživeo napad

RADNIK MENJAČNICE Vikali su: Daj pare! I krvnički me udarali po glavi

Crna Hronika -

Bili su brutalni, tukli su me bez milosti, a ja nikako nisam mogao da se setim gde stoji novac, kaže Bojan Mijalić, kome su razbojnici razbili glavu i potom pobegli

BEOGRAD - Odjednom su upali u lokal, nisam znao šta se dešava. Nikako nisam mogao da se setim gde stoje pare koje su mi pljačkaši tražili. Počeli su da me tuku, udaraju pištoljem u glavu, šutirali su me.Ovim rečima je Bojan Mijalić, radnik menjačnice u Žarkovu, opisao napad u ponedeljak pre podne, kad su mu dvojica naoružanih razbojnika, Stefan Mlinar (26) i Dušan Mirković, ušli u lokal i tražili novac.

Razbojnici su posle torture nad radnikom oteli milion dinara i pobegli u zgradu tačno preko puta menjačnice! Nakon 11 sati opsade policija ih je locirala stanu u kom živi Aleksandar Botić (26). Kad su počeli da obijaju stan, Mirković je pucao sebi u glavu, dok su se Botić i Mlinar predali.Bojan Mijalić objašnjava da su ga razbojnici napali iznenada.- Nasrnuli su na mene u delu gde stoje mušterije. Bili su brutalni, tukli su me bez milosti. Rasekli su mi glavu, pa sam mnogo krvario, bio sam u bunilu. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i prevezla me u bolnicu. Tamo su me ušili - kaže Mijalović.Na pitanje kako se sad oseća, on odgovara da još ima glavobolje.- U bolnici su me poslali na skener i utvrdili da nema drugih povreda - kaže povređeni radnik.Interesanto je da su dvojica razbojnika utrčala u zgradu tačno preko puta menjačnice.

Slagao da nije u stanu- Oni su upali u stan Aleksandra Botića koji gleda na menjačnicu. Sve vreme oni su gledali sa terase šta se dešava ispred zgrade i uživo pratili celodnevnu dramu - kaže izvor iz istrage. Za sada se ne zna da li su planski utrčali u taj stan ili su pobegli u panici kod poznanika Botića.

Stanari zgrade koja je bila pod policijskom opsadom više od deset sati kažu da su i dalje u šoku i objašnjavaju da na trećem spratu Botić ima dva stana i da u drugom stanu, broj 19, živi njegova majka Lidija.Izvor Kurira blizak istrazi objašnjava da je Botićeva majka bila na poslu i da su je zvali da otvori stan.- Policija joj je pretresla stan i potom su je pitali čiji je stan do njenog. Odgovorila je da pripada njenom rođaku koji je u inostranstvu, ali da u njemu živi njen sin. Rekli su joj da ga zove. Kad se čula sa Aleksandrom, on joj je rekao da je s devojkom u Ivanjici. Međutim, policiji je to bilo sumnjivo - objašnjava izvor upućen u detalje hapšenja.

Vrata stana u kom su se skrivali...
Vrata stana u kom su se skrivali...

Promenio prezimeOn dodaje da je policija nakon toga vikala da znaju da ima nekog unutra.- Počeli su sa obijanjem vrata. Odjeknuo je pucanj, a ubrzo je vrata otvorio Botić. Zajedno s njim u hodniku je bio Mlinar. U sobi su u sedećem položaju, s ranom na glavi, pronašli mrtvog Mirkovića - objasnio je izvor Kurira.Botić, Mlinar i Mirković poznati su policiji odranije.- Botić je bio osuđivan za krađe, Mlinar za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda, dok je Mirković, koji je izvršio samoubistvo, robijao u Švajcarskoj zbog krađa. Živeo je u Resniku. Pre nekog vremena promenio je prezime Grčić - tvrdi naš izvor.

Hrabri stanar prijavio razbojnikeVIDEO SAM DA ULAZE U ZGRADUUlazak razbojnika u zgradu primetio je stariji muškarac koji je u tom trenutku bio ispred zgrade i, zahvaljujući njemu, policija ju je odmah blokirala.- Video sam dvojicu muškaraca kako utrčavaju u zgradu. Tačnije, video sam im leđa. Policija je stigla nekoliko minuta kasnije. Rekao sam im da su dvojica utrčala u zgradu i da sumnjam da oni imaju veze s napadom. U prvom trenutku je bila jedna patrola, ali ubrzo su počeli da dolaze sa svih strana - kaže D. Đ.

Radnica lokala o napadnutom radniku menjačniceBOJAN JE BIO VAN SEBERadnica lokala koji je u blizini menjačnice objašnjava da je situacija bila jeziva.- Bojan, radnik menjačnice, nakon napada je bio u potpunom šoku. Krenuo je do moje radnje kako bih zvala vlasnika menjačnice, jer on to nije bio u stanju. Sa glave mu je lila krv, bio je potpuno van sebe - kaže radnica.

Kazne za pljačkašeOSAM GODINA ZA RAZBOJNIŠTVO- Krivičnim zakonikom za delo teške krađe predviđena je kazna zatvora do osam godina- U konkretnom slučaju, zbog činjenice da je izvršeno u grupi, kao i da je tom prilikom radnik menjačnice povređen, moguće je da Mlinar i Mirković dobiju maksimalnu kaznu- Međutim, u sudskoj praksi se dešava da budu osuđeni na pet, a da već posle tri izađu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track