Gornji Milanovac

RAK UBIJA PO RUDNIKU: Obolelih 25 puta više

Srbija

Autor:

Kada sam 2001. počeo da radim u ovoj ambulanti bila su registrovana tri oboljenja od karcinoma a danas ih je više od 70, kaže tamošnji lekar Predrag Jakšić

Gornji milanovac, Rudnik, zdravstvena zaštita, lekari,

Arhivska fotografija

GORNJI MILANOVAC - Za 12 godina u varošici Rudnik i okolini broj obolelih od karcinoma povećan je 25 puta, rečeno je u rudničkoj ambulanti Doma zdravlja iz Gornjeg Milanovca.

Lekar Predrag Jakšić rekao je da su na prvom mestu rak pluća a zatim dojke i prostate.

"Kada sam 2001. godine počeo da radim u ovoj ambulanti bila su registrovana tri obolenja od karcinoma a danas ih je više od 70 i svi su verifikovani u bolnici u Gornjem Milanovcu i onkološkim ustanovama u Beogradu i Kragujevcu", kazao je Jakšić.

Jakšić je rekao nije u situaciji da zvanično saopšti uzroke ovolikog povećanja obolelih od raka na Rudniku, planini koja je u prvoj polovini prošlog veka bila proglašena za "vazdušnu banju Srbije".

"Dolazili su stručnjaci iz nadležnih republičkih instituta i vršili istraživanja kada je utvrđeno da postoje prirodna zračenja, mada deo štetnih delovanja može da bude i od posledica NATO bombardovanja 1999. godine", rekao je Jakšić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • dvostruka steta

  dvostruka steta

  mislim da je steta samo veca kad se ovako plasira tuzna realnost. Hoce li obolelima biti bolje ako se od psihoze razboljevaju i drugi ljudi? O ovim cinjenicama lekari treba da razgovaraju u ministarstvu a ne da'bombaeduju'vec posustali narod.
  nisam za skrivanje istine ali ni ovo nije resenje.

  6 Odgovori 
 • draganche

  draganche

  U Srbiji postoje institucije koje su merodavnije od novinara da saopstavaju narodu vest o novim statistickim podacima teskog oboljenja. To su svakako obavestenja Ministarstva zdravlja Srbije, koje je po zakonu duzno da javnost upoznaje sa stanjem zdravlja ljudi u Srbiji. No, sve zavisi ko je na celu ovog drzavnog resora. Do sada je njime rukovodo c ... više uveni Tomica pa onda cuveni Stankovic a danas cuvena .... Svi zajedno bavili su se tajenjem istine. Pa onda da pitamo, ko je veci zlocinac, da li oni koji su sejali smrt po Srbiji za vreme bombardovanja ili su to imenovani koji za rad mira i spokoja u drustvu, cute i prave se mutavi i ludi i to pred ovako vaznim pitanjima. Narodni neprijatelji su svi oni zajedno. Treba im suditi u ime naroda.

  4 Odgovori 
 • Rudnicanin

  Rudnicanin

  Da li urednistvo Bete povremeno proverava mentalno zdravlje svojih dopisnika? Ili objavljuju sve sto im se dostavi?

  3 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dusko

  Dusko

  Ovaj doca je ocigledno prepisivao na ispitu iz statistike.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!