RAT HULIGANA Podlegao Alen Kostić
Foto: Facebook Printscreen

RAT HULIGANA Podlegao Alen Kostić

Crna Hronika -

BEOGRAD - Alen Kostić (28) zvani Kubi, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koji je ranjen u subotu oko 23 sata hicem iz pištolja ispred porodične kuće u Železniku, u stalnom je sukobu sa članovima navijačke grupe "Alkatraz", podlegao je oko 9.50 sati.

Podsetimo, Beograd je juče usred bela dana bio poprište krvavog vatrenog obračuna navijača. Najpre je ranjen Vladimir Mileusnić (30) u Rakovici, a dva sata kasnije i Alen Kostić (31) u Železniku. Osumnjičeni za oba napada su uhapšeni.

Naime, grupa navijača potukla se juče oko 13 sati u parku u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu, gde je bio i Vladimir Mileusnić, inače navijač grupacije navijača Partizana "Jang bojs". Prema rečima očevidaca, on se u jednom trenutku izdvojio iz opšteg meteža i krenuo da beži na parking. Ranjeni Mileusnić prevezen je najverovatnije privatnim vozilom u Urgentni centar, gde je zbrinut na Odeljenju hirurgije zbog prostrelne rane ramena.Na lice mesta izašla je odmah policija, koja je privela N. V. (22) i U. O. (25), a kako nezvanično saznajemo, oni su odranije poznati policiji.Član je grupacije "Jang bojs", koja je dugo bila podgrupa "Zabranjenih". Kako kažu upućeni, Vladimir Mileusnić u poslednje vreme nije baš aktivan na tribinama. Neprikosnoven je na Miljakovcu, gde se pita za svaku sitnicu.Već oko 15.30 zapucalo se i u Železniku, u Ulici radnih akcija 26, gde je ranjen Alen Kostić zvani Kubi, vođa navijačke grupe Partizana - "Zabranjeni".- Zatečen je muškarac koji je zadobio povrede vatrenim oružjem, zbog čega je prevezen u Urgentni centar - saopštili su iz MUP-a.Zbog sumnje da je pokušao da ubije Kostića automatskim oružjem, policija je uhapsila N. E. (25). Iz MUP-a je saopšteno da je u toku rad na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, a da su veliku pomoć pružili i građani koji žive nedaleko od mesta hapšenja. Građanima se na podršci i strpljenju zahvalio i ministar Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju.Alen Kostić Kubi već je ranjavan pre tri godine u Železniku, gde su u njega ispaljena četiri hica, a njegovo ime se pojavljivalo u brojnim policijskim istragama.U oktobru iste godine kada je ranjen, Kostića su teretili za pokušaj ubistva jer se sumnjalo da je štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, kada je pušten da se brani sa slobode. Grupa "Zabranjeni", koju predvodi, izdvojila se iz ogranka Partizanovih navijača "Alkatraz" nakon incidenta 2009. posle utakmice Tuluza i Partizana u kome je stradao Bris Taton. Od tada su Kostić i Đorđe Prelić, vođa "Alkatraza", u sukobu.

NE PROPUSTITE...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track