RAZNEO SE OTAC ČETVORO DECE: Preminuo policajac koji je pucao sebi u glavu u strahu od otkaza
Foto: Nebojša Mandić

Iizvršio samoubistvo

RAZNEO SE OTAC ČETVORO DECE: Preminuo policajac koji je pucao sebi u glavu u strahu od otkaza

Crna Hronika -
Nedeljko Kukolj (45) iz Nove Varoši nije izdržao pritisak uoči reorganizacije u MUP. On je sinoć, oko 23.30 časova, preminuo pošto je sebi pucao u glavu.

Podsetimo, Kukolj, je u kritičnom stanju bio prebačen u užičku bolnicu, jer je pucao sebi u glavu, jer je strahovao da će ostati bez posla u predstojećoj reorganizaciji u srpskoj policiji.

Ratni veteranNedeljko Kukolj je u utorak po podne sedeo s prijateljem u svojoj kući u Novoj Varoši.

- Ustao je i u jednom momentu otišao u drugu sobu. Ubrzo se čuo prasak, poput petarde, pa su pomislili da je to u pitanju. Pronašli su ga u lokvi krvi. Hitno je prebačen u užičku bolnicu, ali lekari kažu da je njegovo stanje veoma teško - pričaju Kukoljeve kolege i dodaju:

- Nedeljko ima četvoro dece i suprugu. On i njegov brat su iz poštene porodice. Šta je bio razlog da digne ruku na sebe, to niko ne zna. Bio je na ratištima, možda je strepeo od otkaza jer je poslednjih dana velika tenzija na poslu. Ko zna, sve je to možda uticalo na njega.

Strah od otpuštanja... Policajci izlaze na ulicu
Strah od otpuštanja... Policajci izlaze na ulicu

Kolege imaju samo reči hvale.

- Ako ima poštenih među nama, to je onda on - kazao je jedan od kolega.

Nedeljko Kukolj, kako saznajemo, nije bio na spisku na racionalizaciji MUP Srbije. Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, saopštio je da su šokirani što se njihov kolega i član sindikata odlučio na ovaj čin.

- U pitanju je otac četvoro dece, donator organa, retko pošten i dobar čovek. Uprkos teškom materijalnom stanju u kom je bio sa suprugom i decom, uvek je pokazivao čestitost. U pitanju je ratni veteran, policajac koji se borio za Srbiju u Bosni, na Kosovu, u Bujanovcu, ali za koga, kao i mnoge druge, koji su nakon rata morali da se bore sa postraumatskim sindromom, država nije imala sluha - priča Mijailović.Naš sagovornik kaže da je Nedeljko ostavljen sam da se snalazi.- Poslednjih dana bio je uznemiren zbog situacije u MUP Srbije i straha od otkaza, koji postoji među svim policajcima. Ovo je ko zna koji policajac koji je poslednjih godina podigao ruku na sebe -rekao je predsednik sindikata.Stres kao okidačNikša Ikodinović iz ovog sindikata kaže da je od 2007. do 2012. godine samoubistvo izvršilo 52 policajca, 18 samoubistava bilo je neuspešno, a devet ljudi pretilo je da će se ubiti.- Prema ovim podacima, Srbija je na pretposlednjem mestu u Evropi po smanjenju broja samoubistava policajaca. Na 32.000 zaposlenih uniformisanih policajaca to bi bio prosek da 9,6 policajaca izvrši samoubistvo - rekao je Ikodinović.

Nezadovoljni zbog otkazaSINDIKATI NAJAVLJUJU PROTESTEPolicijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da će se suprotstaviti odluci da 1.500 zaposlenih u sledećih nekoliko meseci dobije otkaze po spisku napravljenom bez ikakvih kriterijuma i bez dogovora sa sindikatima. Ukoliko se ova odluka ne promeni, PSS će organizovati protest. I Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) saopštio je da će započeti protest 26. decembra u celoj Srbiji ukoliko se ne suspenduju doneta rešenja.

Crna 2015.Samoubistva policajacaJUN - Radomir Nerandžić (54), bivši inspektor Sektora unutrašnje kontrole MUP, ubio se hicem iz pištolja u Rakovičkoj šumi u BeograduJUL - Anica Mitić (32), inspektorka policije u Nišu, izvršila je samoubistvo zbog problema na posluAVGUST - Saobraćajni policajac Bogdan Stanisavljević (26) iz Barajeva ubio se hicem iz pištolja u Barajevu.OKTOBAR - Policajac Nenad Sitarica (36) ubio se hicem iz pištolja u „jugu“ u Zemunu.OKTOBAR - Ugljenisano telo penzionisanog policajca Dragoša Maksimovića (54) iz Kosjerića pronađeno je u BMW na Divčibarama. Sumnja se na samoubistvo.

PsihologPUCAO ZBOG NEIZVESNOSTIPsiholog Zoran Musterović kaže za Kurir da se u policajcu koji je pucao sebi u glavu pokretalo osećanje neizvesnosti zbog najavljenih otkaza:- Pitanje je da li je policajac dobro procenio i da li je realno postojao njegov strah od otkaza. Međutim, on je u životu prošao kroz teške situacije, njegova egzistencija i ranije je bila ugrožena... Bio je na ratištu, a za posttraumatski stresni poremećaj karakteristično je padanje u depresiju, kao i povremeni agresivni istupi. Nije više mogao da se bori s tim. Verovatno je zbog toga rešio da prekrati muke, jer više nije mogao da se bori s takvim situacijama.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI KUVAR: Spremite praznične kolače za čistu desetku!

Praznike volimo zbog vremena provedenog s najbližima ali i zbog mirisnih i ukusnih kolača kojih se sećamo tokom cele godine

Novi broj Kurir Narodnog Kuvara donosi recepte za slasne praznične kolače koje će svi obožavati.

Poznata pevačica Ana Bekuta otkriva svoj recept za pileću salatu sa jabukom.

Ne propustite NARODNI KUVAR - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track