REAGOVANJE LIBEKA: Nismo cenzurisali panel o Zakonu o radu
Foto: Printscreen Yt

Posle incidenta na Pravnom fakultetu

REAGOVANJE LIBEKA: Nismo cenzurisali panel o Zakonu o radu

Politika -
Jedina veza Libeka sa organizacijom skupa bio je Mihailo Gajić, šef Istraživačke jedinice Libeka, koji se odazvao pozivu Studenata za slobodu i pristao da, kao ekonomski stručnjak, moderira skup

BEOGRAD - Libertarijanski klub Libek negira da je "režirao i cenzurisao" panel pod nazivom "Posao za Srbiju", kako u saopštenju za medije navode Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Organizator skupa bila je studentska organizacija Studenti za slobodu, Pravni fakultet, regsitrovana na Pravnom fakultetu, na kom se i odvijao uredno prijavljen panel.

Jedina veza Libeka sa organizacijom skupa bio je Mihailo Gajić, šef Istraživačke jedinice Libeka, koji se odazvao pozivu Studenata za slobodu i pristao da, kao ekonomski stručnjak, moderira skup na kom su učestvovali ministar privrede Saša Radulović, novinarka lista "Danas" Ruža Ćirković i Boško Mijatović iz Centra za liberalno-demokratske studije.

Ovaj skup je zamišljen kao panel akademskog tipa na kojem bi se polemisalo o nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.

Međutim, od početka skupa, predstavnici sindikata "Nezavisnost" i "Sloga", podržani od strane pojedinih ekstremnih levičarskih grupacija, opstruirali su akademski ambijent i uljudnu diskusiju glasnim dobacivanjem, skandiranjem i duvanjem predsednika "Sloge", Željka Veselinovića, u minijaturnu kopiju južnoafričkog instrumenta vuvuzela.Zbog takvog ponašanja sindikata, studenti su bili onemogućeni da prate i učestvuju u civilizovanoj raspravi o izmenama Zakona o radu.

Libertarijanski klub Libek oštro osuđuje ponašanje ovih sindikata, rušenje akademske atmosfere na Beogradskom univerzitetu, kao i sprečavanje otvorene rasprave o najvažnijim reformskim zakonima.

Ambijent u kom nasilje i pretnje odnose prevagu nad argumentima nije zdrav ni za koga, a posebno ne za preko milion i 200 hiljada nezaposlenih i neprijavljenih građana naše zemlje, koji najviše trpe zbog rigidnog radnog zakonodavstva.

Nastavićemo da podržavamo svaku ozbiljnu reformu radnog zakonodavstva koja vodi smanjenju nezaposlenosti i rastu blagostanja građana Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=HX1_J1SBkRc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja