POLITIKO: Borut Pahor - evropski Instagram predsednik
Foto: Printscreen Instagram

Ne skida se s mreže

POLITIKO: Borut Pahor - evropski Instagram predsednik

Region -

Slovenački predsednik Borut Pahor, koji je tokom studija radio kao maneken, često koristi društvenu mrežu Instagram kao kanal za poruke, piše američki portal Politiko poredeći ga sa šefom SAD Donaldom Trampom, koji se služi Tviterom.

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on Jan 30, 2017 at 8:01am PST

Pahor, koji je ponudio da Slovenija posreduje u sastanku predsednika Rusije i SAD, inspirisao je korisnike Instagrama za haštag #boruting, koji Slovenci koriste kada ga parodiraju.

Ako je Tramp "Tviter predsednik", onda je njegov kolega Slovenije "Instagram predsednik", piše Politiko, koji je objavio Pahorove fotografija sa te društvene mreže.

Pahor je uoči predsedničkih izbora 2012. u Sloveniji pozirao za kalendar i predstavio se u različitim ulogama, izmedju ostalog kao mesar, radnik gradske čistoće i frizer, što mu je pomoglo da pobedi na izborima, navodi portal.

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on Jan 15, 2017 at 8:02am PST

Slovenački predsednik na Instagramu ima više od 22.000 pratilaca, što je oko jedan odsto stanovništva Slovenije, a njegove fotografije najčešće imaju po 2.000 i više lajkova. Kabinet predsednika Slovenije saopštio je da je on direktno uključen u rukovođenje nalogom na Instagramu, u čemu mu pomažu asistenti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja