15 UHAPŠENO: Koral i Tango lome organizovani kriminal u Sarajevu
Foto: Youtube

Akcija SIPA

15 UHAPŠENO: Koral i Tango lome organizovani kriminal u Sarajevu

Bosna i Hercegovina -
U okviru akcije Koral uhapšeno je deset osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, a tokom druge akcije uhapšeno je pet pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo navođenje na prostituciju

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine uhapsili su danas 15 osoba osumnjičenih za organozovani kriminal tokom akcija "Koral" i "Tango", koje se paralelno sprovode na području Sarajeva.

Na terenu se nalazi više od 100 pripadnika SIPA-e, a u toku su pretresi objekata na deset lokacija u cilju pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije "Koral" uhapšeno je deset osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima poreska utaja, ugrožavanje bezbednosti, sprečavanje službene osobe u vršenju posla, teška krađa i organizovanje otpora, a prvoosumnjičeni se dovodi u vezi i sa navođenjem na prostituciju.

Tokom druge akcije slobode je uhapšeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo navođenje na prostituciju, prenosi agencija Fena.

Aktivnosti na terenu se realiziraju po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilatva Kantona Sarajevo i rezultat su višemesečnih istraga koje su sproveli istražioci Agencije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, saopšteno je iz SIPA-e.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track