APSURD KAKVOG NEMA: Zvaničnici SNSD podnose prijavu protiv sebe Tužilaštvu BiH zbog referenduma
Foto: RTRS

E, svašta!

APSURD KAKVOG NEMA: Zvaničnici SNSD podnose prijavu protiv sebe Tužilaštvu BiH zbog referenduma

Bosna i Hercegovina -

SNSD je odlučan da se Dan Republike i dalje obeležava 9. januara, zaključilo je Predsedništvo ove stranke na današnjoj sednici u Banjaluci.

Predsednik SNSD Milorad Dodik ocenio je da je veoma važno što je referendum o Danu Republike protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi, i istakao da će Republika Srpska nastaviti da obeležava kao praznik dan svog nastanka, 9. januar.

Milorad Dodik: Republika Srpska nastavlja da obeležava 9. januar kao dan svoj nastanka (Foto: Zorana Jevtić)
Milorad Dodik: Republika Srpska nastavlja da obeležava 9. januar kao dan svoj nastanka (Foto: Zorana Jevtić)

Posle sednice Predsedništva SNSD, Dodik je izjavio da će u narednom periodu SNSD podneti apelaciju Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH.

DODIK: Referendum je bio narodni

Ponovio je i da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH za saslušanje zbog referenduma o Danu Republike, ali samo u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj ili posredstvom video-linka.

Posle sednice Predsedništva SNSD-a, u Banskom Dvoru u Banjaluci počela je sjednica Glavnog odbora ove stranke. Članovi Predsedništva i Glavnog odbora trebalo bi da potpišu prijavu protiv sebe, a koja će biti poslata Tužilaštvu BiH.

SINIŠA KARAN: Poziv za saslušanje trebalo je da bude prosleđen Narodnoj skupštini, a ne Dodiku

U prijavi koju je novinarima pokazao na uvid predsednik stranke Milorad Dodik navodi se da članovi rukovodstva SNSD "kao saučesnici i saradnici Milorada Dodika učestvovali u organizaciji i sprovođenju referenduma o Danu Republike Srpske".

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Podsećamo da je u sredu Klub poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio zahtev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti svih zakona i opštih akata koje je parlament FBiH usvojio posle konstituisanja 2014. godine, jer Klub Srba u Domu naroda ove institucije nije popunjen.

DODIK: Tražićemo ocenu ustavnosti 1. marta

Klub poslanika najavio je da će uskoro istom sudu uputiti i apelaciju za ocenu ustavnosti zbog 1. marta, takozvanog. Dana nezavisnosti BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track