IMA DOBRIH LJUDI: Banjalučanka vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 maraka i tako spasla jedan život
Foto: Facebook

Pošteno

IMA DOBRIH LJUDI: Banjalučanka vratila izgubljenu kovertu sa 10.000 maraka i tako spasla jedan život

Bosna i Hercegovina -

Mlada majka Alisa Ašić iz Banjaluke svojim potezom pokazuje da još treba verovati u poštenje i čovečnost jer je pronašla na ulici izgubljenu kovertu sa 10.000 maraka i odmah je vratila vlasniku.

Ispostavilo se da jedan stariji muškarac tek podigao kredit kako bi platio ćerkinu operaciju. Alisa je pre nekoliko dana sa ćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući "promašio" džep, pa je koverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje.

"Sigurno je mislio da je kovertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kovertu i potrčala za njim i stigla ga. Kad je video šta mu nosim, sav je prebledio i zamucao. Rekla sam mu: 'Gospodine, ispalo vam je ovo', a on se potpuno izgubio", prića Alisa.

Čovek je prozborio: "Sine, meni je kredit od 10.000 ovde".

Čim se malo pribrao, zahvalio joj je i uzeo jednu novčanicu iz koverte i ponudio joj u znak zahvalnosti. Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa previše vredno pomena.

"Okrenula sam se i pošla s detetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla", kaže Alisa. Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čoveka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život. "Našli su me preko Fejsbuka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za ceo život, pogotovo što je spomenuti kredit namenjen za operaciju", rekla je Alisa.

Na pitanje da li bi opet sve isto uradila, Alisa odgovara potvrdno. "Duboko verujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dete, pa uvek gledam da nikoga ne povredim i ako mogu - da pomognem koliko mogu", ističe Alisa.

I TOGA IMA U SRBIJI! Ovaj čovek je našao novčanik pun para i zlata i vratio ga vlasniku

(Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track