TUZLAK DRŽAO ŽENU U ROPSTVU: Silovao je i naterao da se uda za njega, a tada počinje pakao!
Foto: Thinkstock

optužen za trgovinu ljudima

TUZLAK DRŽAO ŽENU U ROPSTVU: Silovao je i naterao da se uda za njega, a tada počinje pakao!

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Mevludin Osmanović (19) iz Tuzle, nastanjen u sarajevskoj Ilidži, osumnjičen je za za trgovinu ljudima.

Njemu je Kantonalno tužilaštvo u Mostaru ove nedelje odredilo jednomesečni pritvor u KPZ-u Mostar.

On je osumnjičen da je još 18. maja A. H. (18), također nastanjenu na Ilidži, nasilno odveo u Mostar, dok je bila kako se navodi, kod rodbine u čapljinskim Čelebićima. Naime, dok je devojka išla u trgovinu, Mevludin je uhvatio za ruku, ugurao u vozilo i preteći ubistvom odvezao do tetkinog stana u mostarskom Južnom logoru i silovao.

Posle toga je beli čaršav s tragovima krvi pokazao njenoj porodici, a to je bio i povod za tradicionalnu romsku ženidbu. Ali, umesto sretnog braka, usledile su nove pretnje ubistvom njoj i porodici te prisiljavanje na ropske odnose. Konstantno je seksualno i fizički zlostavljana, zbog čega je izgubila bebu. Terao je na prosjačenje na području Hadžića, Pazarića i Konjica, i to pod stalnim nadzorom njegove majke.

Žrtva spominje da su je zlostavljali i ostali članovi mladoženjine porodice, sve dok se 13. oktobra, nakon još jednog premlaćivanja, nije obratila za pomoć meštanima čapljisnkog Bobanovog Sela.

"Sudeći po njenim ozbiljnim optužbama, agonija je trajala pet meseci, nakon čega je žrtva trgovine ljudima smeštena u sigurnu kuću", navode iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track