DODIK: Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas!
Foto: RTRS

predsednik RSZ na kongresu Sankt Peterburg i slovenski svet

DODIK: Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji prisustvuje Četvrtom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svet", rekao je danas da Sankt Peterburg i Srpska imaju ambicije da razviju odnose po svim pitanjima - političkim, privrednim i kulturnim.

Dodik je napomenuo da je ranije velika delegacija Sankt Peterburga, koju je predvodio gubernator Georgij Poltavčenko, bila u Banjaluci i da je tada razgovarano o detaljima kako će se ta saradnja kretati u budućnosti.

"Ovo je dokaz naših dobrih odnosa u kontinuitetu ", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske. On je ocenio da u Sankt Peterburgu vidi napredak u teškim uslovima nepravednih sankcija Zapada prema Rusiji.

"Vidim vraćanje Rusije vlastitim potencijalima i osvajanje industrija i proizvodnje. Danas je Rusija okrenuta tome i radujem se osvajanju tih proizvodnji za vlastite potrebe, kao i eliminisanju zavisnosti od bilo koga", rekao je Dodik.

On je podsjetio da Srpska, a time i BiH, nisu podržali nepravedne sankcije prema Rusiji, na šta je ponosan iako je na tom planu postojao ogroman pritisak sa Zapada.

"Mi smo to odbili i danas možemo da kažemo da smo apsolutno bili u pravu. To je bilo naše istinsko opredeljenje. Zahvalan sam Rusiji za sve što je učinila za nas", poručio je Dodik.

"Prisustvo Rusije na globalnom nivou je svakako upereno ka tome da se očuva stabilnost i prekine sa nizom koji na međunarodnoj sceni dovodi do čestih regionalnih ratova koji dugo traju i odnose mnogo žrtava", istakao je Dodik.

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track