VELIKA AKCIJA SIPA: U Sarajevu uhspšen dvojac s eksplozivom, detonatorima i ogromnom količinom droge
Foto: Reuters

KRAJNJA DESTINACIJA BIO ZAGREB

VELIKA AKCIJA SIPA: U Sarajevu uhspšen dvojac s eksplozivom, detonatorima i ogromnom količinom droge

Bosna i Hercegovina -

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je u jučerašnjoj akciji Sunce uhapsila dve osobe koje su duži vremenski period na području Sarajeva i šire skladištile opojnu drogu i oružje koje su prodavali u zemljama Evropske unije.

U toku akcije pripadnici SIPA uhapsili su četiri osobe i izvršili sedam pretresa lokacija te uspeli da spreče dve isporuke oružja i droge u glavni grad Republike Hrvatske.

Pretresima je pronađena veća količina eksploziva (blizu deset kilograma), namenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu, radi izvršenja krivičnih dela. Pronađena je i veća količina opasne materije žive, četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle i veća količina streljiva.

Zaplenjeno oružje i droga, Foto: Klix.ba/ Nedim Grabovica
Zaplenjeno oružje i droga, Foto: Klix.ba/ Nedim Grabovica

U pretresima je pronađena i veća količina opojnih droga (9,5 kg opojne droge marihuana, 3 kg opojne droge spid i 300 g opojne droge heroin).

Iz SIPA su kazali kako je u dva vozila koja su su kretala prema Hrvatskoj pronađen deo oružja dok su ostali delovi pronađeni na sedam lokacija.

Jedna od osoba koja je uhapšena državljanin je Srbije i nije imala prijavljen boravak u BiH dok se za dve osobe najverovatnije poreklom iz Hrvatske i dalje traga.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kao deo organizovane kriminalne grupee, od 2014. godine do danas, učestvovali u izvršenju krivičnih dela, vezanih za međunarodno krijumčarenje i prodaju oružja i eksploziva, kao i opojnih droga.

Navedena zaplena predstavlja jednu od najvećih zaplena eksploziva, opasnih materija i opojnih droga u BiH. U okviru ove istrage, pre nekoliko meseci, takođe je zaplenjena određena količina opojnih droga, kao i oružja i streljiva.

(Klix.ba)

FALSIFIKOVALI DOKUMENTA: 10 ljudi iz Sarajeva i Zvornika uhapšeno zbog organizovanog kriminala

MUNJEVITA AKCIJA SIPA U BiH: Uhapššeni komandiri bužžimskih Gazija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track