KAMP ISPRED VLADE BIH: Borci postavljaju šatorsko naselje, neće odustati dok im ne ispune zahteve
Foto: Printscreen/ Youtube

Masovni i dugotrajni protesti

KAMP ISPRED VLADE BIH: Borci postavljaju šatorsko naselje, neće odustati dok im ne ispune zahteve

Bosna i Hercegovina -

Odlučili smo da nećemo odustati od svojih zahteva, takođe je odlučeno da idemo na masovne i dugotrajne proteste koji će početi sledećeg meseca, rekao je predsednik Saveza udruženja vojnih penzionera FBiH Hilmija Suljić nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Koordinacije boračkih udruženja i Saveza, održanog u Sarajevu.

"Neće to biti klasični protesti, već dugotrajni, što znači da od dana kada dođemo ispred zgrade Vlade FBiH, mi nećemo otići dok ne bude udovoljeno našim zahtevima. Znači, vojni penzioneri će spavati ispred zgrade, postavićemo verovatno i šatorsko naselje. Pratićemo vremenske uslove i od njih će zavisiti kada će početi protest - pojasnio je Suljić.

Prema njegovim rečima, sva dosadašnja obećanja su pod tepihom, a članovi Saveza to više ne žele da tolerišu. Stoga i Savez mora da promeni nastup i metode prema predstavnicima Vlade FBiH. "Samo tražimo da nas vrate u položaj koji smo imali pre umanjenja naših penzija i pre donošenja tzv. Helezovog zakona. Naš isplatni koeficijent zamrznut je na 1, dok su se svi koeficijenti za penzije promenili. Ovakvim načinom obračuna oštećeno je više od 11.000 ljudi", zaključio je Suljić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 NAJVAŽNIJIH PORUKA sa sastanka Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića, a NAJJAČA je DEVETA!

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track