DODIK: BIH je lider u Evropi po broju dobrovoljaca u ID, koji će se pre ili kiasnije vratiti!
Foto: Printscreen Youtube

Ozbiljan problem

DODIK: BIH je lider u Evropi po broju dobrovoljaca u ID, koji će se pre ili kiasnije vratiti!

Bosna i Hercegovina -

MOSKVA - Republika Srpska beleži rast BDP od tri posto, iako nijedna zemlja bivše Јugoslavije nije dostigla predratni nivo ekonomskog razvoja i proizvodnje, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Carigradsku TV.

Dodik se zahvalio Rusiji na zalaganju za poštovanje Dejtona, ali naglasio da postoji "paradoks".

"Visoki predstavnik u BiH, koji bi trebalo strogo da sprovodi ovaj Sporazum, sve napore usmerava na njegovo uništenje. Kada je Bakir Izetbegović podneo zahtev za ponovno razmatranje presude Srbije za genocid, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov sazvao je sednicu PIC-a da se razgovara o tome.

Neophodno je da se podsetimo i ruskog veta u Savetu bezbednosti UN, kada se razmatrala britanska rezolucija za genocid u Srebrenici. U tom smislu, mi smo zahvalni Rusiji za nepristrasnu poziciju", rekao je Dodik.

"Sigurno ste primetili vezu između događaja u Siriji i BiH. Bosna i Hercegovina je lider među evropskim zemljama po broju dobrovoljaca koji idu da se bore pod zastavom Islamske države. Mi govorimo o više od 500 pristalica ideje radikalnog islama, koji će se pre ili kasnije vraćati. Ovaj problem je veoma ozbiljan i predstavlja uznemirujuća očekivanja", rekao je Dodik, prilikom boravka u Moskvi. (nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track