BILEĆANIN PREŽIVEO STRUJNI UDAR OD 10.000 VOLTI: Doktori i dalje ne veruju kojim čudom je ostao živ!
Foto: Profimedia

Od siline udar izgubio svest

BILEĆANIN PREŽIVEO STRUJNI UDAR OD 10.000 VOLTI: Doktori i dalje ne veruju kojim čudom je ostao živ!

Bosna i Hercegovina -

Bilećanin Branko Dangubić (38), radnik Elektro-Hercegovine, pre deset dana je preživeo strujni udar od čak 10.000 volti, pri čemu je zadobio teške povrede obe ruke.

Dangubić je nastradao dok je otklanjao kvar na jednoj trafostanici u Bileći. Od siline strujnog udara izgubio je svest, te je, sa teškim povredama ruku, odmah prebačen u Bolnicu Trebinje.

Doktori su ga u trebinjskoj Bolnici operisali nekoliko puta. Nakon što se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo, prebačen je na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd.

Njegov brat Aleksandar Dangubić za Moju Hercegovinu kaže da se Branko trenutno oseća dobro, ali da mu predstoji težak oporavak.

"Povrede su veoma velike i zahtevaće još dosta operacija i sanacija po pitanju obe ruke u narednom periodu. Lekari su optimisti, konstantno je stabilan, ali predstoji velika borba da mu se ruke rehabilituju", kaže Aleksandar.

On ističe da je prava sreća što je Branko ostao živ i dodaje da su mu doktori rekli da ovako snažan strujni udar preživi jedan od hiljadu ljudi.

Kako kaže, njegova porodica i on su veoma zahvalni medicinskom osoblju iz Bileće, Trebinja i Beograda koji su dali sve od sebe da spasu Branka.

(Moja Hercegovina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track