KAMENOVANA ZAMENICA PREDSEDNIKA HDZ BIH: Napao je njen prezimenjak, al tvrdi da nisu rod
Foto: Printscreen Youtube

Skandal

KAMENOVANA ZAMENICA PREDSEDNIKA HDZ BIH: Napao je njen prezimenjak, al tvrdi da nisu rod

Bosna i Hercegovina -

Iza napada na zamenicu predsedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH i zamenice predsednika HDZ-a BiH Borjane Krišto u ponedeljak stoji njen nezadovoljni prezimenjak Franjo Krišto (26). Iako nose isto prezime, navodno nisu u rodbinskim vezama.

Krišto je prijavila livanjskoj policiji da je kamenovana ispred porodične kuće u Livnu, dok je uređivala vrt. Utvrdila je da se radilo o mlađoj osobi, koju nikad nije videla, a da je ista osoba nahuškana na napad.

"Ovo je politički napad od strane osobe koja se ničim ne bavi. Ja kao politička osoba svesna sam da sam im pretnja na razne načine, ali da to ide dotle da vređa, uzima stene i baca... Nisam se uplašila. Uzdignute glave ću hodati, ne bojim se. Ali me je strah za društvo" rekla je ona za Avaz.

Dodala je da odgovornost snose i mediji koji su, kako je rekla, huškali javnost protiv nje zbog dodele 100.000 KM od Veća ministara BiH livanjskom udruženju "Hrvatska žena", koje vodi njena žena njenog brata Tihana Krželj.

Usledili su brojni negativni komentari Livnjaka. Pitaju zašto livanjska crkva nije sama aplicirala na sredstva kao samostan u Kraljevoj Sutjesci koji je dobio i odbio tek 1.000 KM dodeljenih od istog subjekta. Naglašavaju da se, izgleda, moralo ići po porodičnoj liniji pa da livanjska crkva dobije sto puta više novca.

(Jutarnji)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track