ŠOK U REGIONU: Devojčica koju su ismevali zbog snimka na Jutjubu pokušala da se UBIJE!
Foto: Printscreen/Youtube

Požalila se na ljubavne probleme, pa naišla na podsmeh

ŠOK U REGIONU: Devojčica koju su ismevali zbog snimka na Jutjubu pokušala da se UBIJE!

Bosna i Hercegovina -

Dvanaestogodišnja devojčica koja je početkom aprila objavila video na Jutjubu o kojem je opisala svoje ljubavne probleme i raskid sa dečkom zbog velikog broja negativnih komentara na društvenim mrežama pokušala je da izvrši samoubistvo.

Kako pišu bosanski mediji, devojčica je pokušala da izvrši samoubistvo i trenutno je u stabilnom stanju.

Slučaj M.S. je klasičan primer ne samo vršnjačkog internet nasilja, već internet nasilja generalno kada su se pojavili surovi komentari na račun devojčice koja je nazivana pogrdnim imenima. Većinu tinejdžera muče isti problemi, ali ono što većina zaboravlja da oni žive u potpuno drugoj tehnološoj eri za razliku od njihovih roditelja i da na drugačiji način pokušavaju da reše probleme.

GDE JE NESTALA LJUDSKOST? Devojčica objavila INTIMNU ispovest, a na internetu je RASTRGLI!

Naime, devojčica je u video-klipu objasnila da jako voli dečka koji ju je ostavio i da ne zna šta da radi. Iste tinejdžerske muke su mučile i nas starije i neretko se događalo da ono što ispričamo drugarima se proširi poput najružnijeg trača koji može da poljulja samopouzdanje.

Slučaj devojčice iz BiH je klasičan primer digitalnog nasilja koje je trajalo danima i koje nažalost je moglo da se završi fatalno.

Ovo nije ni prvi, ali, nažalost ni poslednji primer digitalnog nasilja koji je potpuno nedopustiv. Demokratija je omogućila svima da iznesu svoje mišljenje, ali ne i da vređaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track