STROGA PRAVILA BAKIROVE SUPRUGE: Radnicima KCUS zabranila da se šminkaju i oblače kako žele, već...
Foto: Youtube Screenshot/TVSA.ba

Pravila, pravila

STROGA PRAVILA BAKIROVE SUPRUGE: Radnicima KCUS zabranila da se šminkaju i oblače kako žele, već...

Bosna i Hercegovina -

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa direktorkom Sebijom Izetbegović, na svojim zvaničnim internet stranicama objavio je novi Etički poslovni kodeks.

Kako se navodi, Kodeks je u cilju unapređenja stručnog i profesionalnog obavljanja poslova i radnih zadataka, poslovnog i profesionalnog ponašanja, kao i radne discipline. Kodeks obavezuje sve radnike KCUS, te reguliše međusobne odnose radnika ove ustanove, govori o lojalnosti, odgovornosti, poslovnoj tajni, pravu na zdrav radni prostor...

Zabranjeno je uzimanje duvana, alkohola i radnici se ne smeju drogirati za vreme obavljanja poslova i radnih sastanaka. Zdravstveni radnici na KCUS od sada imaju i tačno definisan način telefonske komunikacije.

Foto: Wikiwand printscreen
Foto: Wikiwand printscreen

"Na poziv odgovoriti nakon dva-tri zvonjenja, izgovoriti reči pozdrava i naziva organizacione jedinice zdravstvene ustanove. Postaviti pitanje "Na koji način mogu da vam pomognem", navodi se u Kodeksu, piše Avaz.

Upozoreno je i na to da privatni pozivi moraju biti kratki kao i da svi moraju redovno da proveravaju mejl poštu, ali da ne smeju preko mejla da se dopisuju, šalju viceve, slike...

U Kodeksu se govori i o tome kakav izgled trebaju da imaju radnici KCUS.

"Kod muškarca kosa treba uvek da bude uredna, ako koriste nakit onda je to diskretno, a ako nose bradu ili brkove treba da posebno vode računa o urednosti ovih detalja", piše u Kodeksu.

Za žene, navodi se, obavezno je da uniforma ne bude prekratka niti preuska, a šminka diskretna i usklađena sa opštim izgledom.

"Kosa i frizura uvek trebaju da bude uredna i umerenih boja, nokti podrezani treba da budu čisti i uredni, nakit diskretan", piše u ovom pravilniku, a tekst Kodeksa možete pronaći na ovom linku.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track