(VIDEO) PRONAŠLI GA IZGLADNELO I JEDVA ŽIVO: Lovci spasli majušno meče na Trebeviću i dali mu divno ime!
Foto: RTRS, Foto: RTRS

U ZADNJI ČAS

(VIDEO) PRONAŠLI GA IZGLADNELO I JEDVA ŽIVO: Lovci spasli majušno meče na Trebeviću i dali mu divno ime!

Bosna i Hercegovina -

U Petrovićima se danima čulo zavijanje. Niko nije slutio šta je u pitanju sve dok radnici Elektrodistribucije nisu ugledali nezaštićeno mladunče.

Odmah su obavestili lovce, koji su krenuli u višečasovnu potragu.

"Najbliži od svih je bio naš član Ognjen Gengo koji je otišao u šumu, tražio i našao mlado meče koje je stvarno bilo u izuzetno teškom stanju. Bilo je poluživo i izmrcvareno. Uzeo ga u naručje i odmah prebacio do veterinarske stanice", priča Nanad Јanković, sekretar Lovačkog društva Trebević iz Istočnog Novog Sarajeva.

Veterinari su se našli u čudu kada se lovac pojavio na vratima. Nisu oklevali. Istrajnošću, spasli su život tromesečnog maladunčeta.

"Prilikom pregleda ustanovili smo da je jako izgubilo na težini. Uzrok je višednevno gladovanje. Imalo je povrede u predelu glave i vrata. Nakon terapije i ukazane pomoći, treći dan počelo je da uzima hranu na usta što je dobar znak", kaže veterinar Milan Bećarević.

Nakon što je meče preživelo, veterinar i lovci odlučili su i da mu daju ime.

"Razmišljali smo i u dogovoru sa ljudima iz lovačkog društva zaključili smo, pošto je spaseno u zadnji čas, da mu damo ime Srećko", ispričao je veterinar Milan.

Ne zna šta se dogodilo sa Srećkovom majkom. Nakon oporavka, lovci će, u saradanji sa ministarstvom, mladunčetu pronaći novo stanište.

(Kurir.rs/ RTRS)

Foto: RTRS

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

Vratio Zlatokosi milo za drago! Meda upao u kuću, a posebno se nameračio na klavir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track