BAKIROVA ŽENA PRETERALA: Zbog tretmana onkoloških pacijenata opozicija traži smenu Sebije Izetbegović
Foto: Printscreen/Twitter

Oštro

BAKIROVA ŽENA PRETERALA: Zbog tretmana onkoloških pacijenata opozicija traži smenu Sebije Izetbegović

Bosna i Hercegovina -

Današnja dešavanja na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS) potvrdila su kako je jedina politika menadžmenta ove zdravstvene ustanove, na čelu sa direktorkom Sebijom Izetbegović, isključivo ostvarivanje ušteda, čak i po cenu ljudskih života, kaže se u saopštenju SDP.

Zastupnici SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo su u više navrata upućivali različite inicijative kako bi se otvorila odgovorna javna rasprava u nadležnim institucijama i tražilo rešenje za probleme u sektoru zdravstva.

Nikada niti jedna inicijativa nije ozbiljno ni razmotrena, a kamoli da se o tome otvorila bilo kakva ozbiljna rasprava. Umesto toga nastavilo se nevjerovatno poigravanje sa sudbinom teško obolelih građana.

Sve što se danas desilo sa onkološkim pacijentima na UKCS vrhunac je moralnog, poslovnog i etičkog posrnuća Sebije Izetbegović i SDA koja joj je omogućila potpunu privatizaciju zdravstva u Kantonu Sarajevo.

Zbog svega navedenog SDP BiH će na sutrašnjoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predložiti usvajanje zaključka kojim će se od Upravnog odbora UKCS tražiti da odmah smeni kompletno rukovodstvo na čelu sa direktorkom koja je svojim djlovanjem ugrozila veliki broj života pacijenata UKCS i uskratila brojne vidove medicinske pomoći.

Također, tražit ćemo da Parlament FBiH zaduži Vladu FBiH da smeni Upravni odbor UKCS ukoliko ovaj odbor ne razreši direktorku Izetbegović.

Na ovaj način vrlo jasno će se videti koje politike stoje iza brige za zdravlje građana, a koje iza ličnih, nezasitih ambicija pojedinaca koji misle da čak imaju pravo direktno odlučivati o životu i smrti građana BiH.

(Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja