(VIDEO) PRIJEDORČANI POKAZALI DA JE NAJVAŽNIJE BITI ČOVEK: Bošnjaci i Srbi podelili bajramsku baklavu!
Foto: RTRS, Foto: RTRS

KOMŠIJE ZAJEDNO PROSLAVILE PRAZNIK

(VIDEO) PRIJEDORČANI POKAZALI DA JE NAJVAŽNIJE BITI ČOVEK: Bošnjaci i Srbi podelili bajramsku baklavu!

Bosna i Hercegovina -

Zanimljiva priča sa porukom mira, suživota i tolerancije stiže iz Prijedora. Tamo je na nesvakidašnji način obeležen Bajram.

Prijedor je grad dobrih ljudi, mira, tolerancije i budućnosti, poručila je prijedorska omladina svih konfesija. Baš kao što su zajedno slavili Vaskrs i Uskrs, tako su obeležili i Ramazanski bajram. Sugrađanima su delili bajramske poslastice – baklave. Počastili su i prolaznike i zaposlene u radnjama duž glavne ulice.

Nije bitno ko je koje vere i nacije, jer je Prijedor je grad za sve koji ga vole i žele mu dobro.

Prijedorčani su pokazali da je od sećanja na ratnu pršlost, važnija budućnost njihove dece. Podrška je stigla i od grada Prijedora i brojnih udruženja.

"Želimo da održavamo te komšijske odnose, da ovim nekim praznicima donesemo, tj. vratimo ono što je nekada bilo gde smo se svi zajedno posećivali i zajedno jeli baklavu", istakao je Mile Vujasin, predsednik Omladinskog humanitarnog udruženja "Čisto srce" Prijedor.

Porodična sreća, mir, zdravlje i praštanje, glavne su poruke ovog velikog islamskog praznika. Slične promovišu i druge religije, a prijedorska omladina je podsetila da je najvažnije biti čovek.

(Kurir.rs/ RTRS) Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track