BIO NAORUŽAN DO ZUBA: U kući u Kozarskoj Dubici pronašli puške, ručne bombe, bajonete i gomilu municije
Foto: Avaz.ba

NEMA ŠTA NISU NAŠLI

BIO NAORUŽAN DO ZUBA: U kući u Kozarskoj Dubici pronašli puške, ručne bombe, bajonete i gomilu municije

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Kozarske Dubice otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i vojne opreme.

Pretresli su jedan stambeni objekat na području Kozarske Dubice, a tada je otkriveno 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, tri kubure, jedan prigušivač, sedam velikih noževa - bajoneta, 468 malokalibarskih metaka, 330 komada pištoljske municije, 1180 komada puščane municije, jedan metak za broving, 21 komad sporogorećeg dinamita i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske. Uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšeni je priveden je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predat na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track