(VIDEO) TREĆI DAN POTRAGE: Ekipe na vodi, traga se na mestima gde su ranije pronalažena tela utopljenika
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

OD RANOG JUTRA

(VIDEO) TREĆI DAN POTRAGE: Ekipe na vodi, traga se na mestima gde su ranije pronalažena tela utopljenika

Bosna i Hercegovina -

Od ranih jutarnjih sati nastavljena je potraga za Aldinom Mulićem, 28-godišnjim mladićem koji je pre dva dana upao u reku Miljacku u Sarajevu.

"Potraga nije ni prekidana. Tokom noći rađeno je pod reflektorima, a od jutros smo u Visokom. U četiri čamca raspoređena su četiri tima obučena za pretragu na vodi i pod vodom. Tu je i podrška koja obavlja vizuelni pregled", rekla je Majda Kovač, portparolka Federalne uprave Civilne zaštite.

Kaže da Federalna uprava Civilne zaštite trenutno razmatra gde da postave štab.

Dodaje i da su obavljeni razgovori sa Termoelektranom Kakanj, i da su dobili odobrenje za pregled područja oko brane, takozvanog bazena.

"Tu je još jedna brana kod Kaknja, kroz koju se ne može proći i koju ćemo pretražiti", pojasnila je Kovač.

Pošto su im stanovnici područja na kojem se obavlja pretraga pokazali mesta gde su se pre zadržavala tela utopljenika, na ta područja raspoređene su ekipe.

Kovač najavljuje da će se danas u potragu za Muhićem uključiti i tim Civilne zaštite RS, a da će, kao i prethodna dva dana, u akciju ponovo biti uključene određene ekipe goskih službi spašavanja.

"U stalnom smo kontaktu sa svim kantonalnim upravama Civilne zaštite. Policija iz Visokog je već uključena i uveliko radimo", kaže Kovač i dodaje da jedna ekipa ostaje u Sarajevu.

Prema njenim rečima, nakon dojave građana da su sinoć uočili nešto čudno u koritu Miljacke kod RTV doma, obavljen je pregled tog područja, ali telo nije pronađeno.

Podsećamo, juče je u mestu Čekrekčije kod Visokog pronađeno telo Irhana Foče, koji je u Miljacku skočio kako bi spasio Aldina Mulića.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track