TERORISTA KOJI JE OTEO I SILOVAO MALU ENISU (12) OSTAJE IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Kenanu Krši i njegovom saučesniku
Foto: Klix.ba/Nedim Grabovica

NEMA IZLASKA

TERORISTA KOJI JE OTEO I SILOVAO MALU ENISU (12) OSTAJE IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Kenanu Krši i njegovom saučesniku

Bosna i Hercegovina -

Kantonalno sud u Sarajevu produžio je za dva meseca pritvor Kenanu Krši zbog optužbe za otmicu i polni odnos s devojčicom Enisom Muhić, kao i Jasminu Zunđi. koji je takođe uhapšen jer je pomagao pri otmici te 12-godišnjakinje iz Sarajeva.

"Kenanu Krši je pritvor Krši produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, da prikrije ili uništi dokaze, ponovi krivično delo, kao i zbog opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao da uznemiri javnost, a Jasminu Zunđi zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela", kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kršo je osumnjičen za krivična dela oduzimanja deteta i polnog odnosa s detetom na naročito ponižavajući način, dok je Zunđa osumnjičen za krivično delo pomoći pri oduzimanju deteta.

Podsećamo, devojčicina majka Emira Bašić je 17. novembra oko 22:00 sata prijavila otmicu deteta i rekla da je otmičar od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

foto: Avaz.ba

Emira Basić, Enisina majka

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog povezanosti s terorizmom. Taj kriminalac je boravio kratko u Siriji i nosio po Sarajevu majice sa logom Islamske države i druga obeležja te terorističke organizacije, čiji je simpatizer, a pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. On je i dugogodišnji narkoman Posle ispitivanja pušten je na slobodu.

Ispostavilo se i da je narkoman na heroinu poznat po nasilničkom ponašanju. Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji u Staroj Brezi, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Klix.ba/Nedim Grabovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track