KAD JE POLICIJA DOŠLA NA VRATA, ZNALA SAM DA GA VIŠE NEMA: Majka mladića koga je usmrtila mašina za mlevenje drveta neutešna
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba

TUGA

KAD JE POLICIJA DOŠLA NA VRATA, ZNALA SAM DA GA VIŠE NEMA: Majka mladića koga je usmrtila mašina za mlevenje drveta neutešna

Bosna i Hercegovina -

Posle nesreće na radu u firmi "Stamal" iz Kreševa u kojoj je život izgubio Valentino Vujica (21) iz Kiseljaka, njegova porodica proživljava najteže trenutke.

Nesreća se dogodila u postrojenju gde je Vujica, pod još nerazjašnjenim okolnostima, upao u drobilicu za usitnjavanje drveta.

Neutešna majka Mira Tuka nije mogla da sakrije bol zbog gubitka sina.

"Mog Valentina više nema. Policija mi je došla na vrata i nisu imali snage da mi kažu, rekli su da je u pitanju povreda noge, a ja sam odmah znala. Posle su rekli da je umro u Domu zdravlja, ali sam ja čula da je umro u krugu firme", kaže ožalošćena Mira.

Valentino se ove godine venčao, a iza njega su ostali tromesečni sin Andreas i supruga Ivana.

"Koliko znam, Valentino je redovno ostajao da radi duže na poslu. Druga smena koja je došla, tako mi rekoše, otišla je na pauzu, a on, koji je došao još u prvu smenu, ostao je sam da odglavi drobilicu, jer se pokvarila i ona ga je povukla", govori Mira.

Napominje da je u firmi u kojoj je radio Valentino, kao i ostali radnici, imao problema zbog neuplaćenih doprinosa.

Popravka mašine

"Ja nisam mogla da mu overim knjižicu. Nema smisla da je dete od 21 godinu popravljalo traku pored radnika zaduženih za takve stvari", dodaje.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pripadnici Policijske uprave Kiseljak, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužiocem, utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

"Tužilac nije odmah izašao na teren nego sam ja morala da urgiram", rekla je Mira.

Obdukcija stradalog Valentina obavljena je juče, a sahrana će se održati danas u 14 sati na groblju u Parževićima.

Smrtonosne povrede

Policijskoj stanici Kreševo u četvrtak je u 17.30 prijavljeno da je došlo do nesreće na radu u preduzeću "Stamal".

Radnik preduzeća zadobio je povrede opasne po život, a u Domu zdravlja u Kreševu konstatovana mu je smrt, saopštili su iz MUP SBK.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track