PIJAN PSOVAO MAJKU KOMANDIRU POLICIJE: Uhapšen kontroverzni pripadnik FUP zbog izazivanja skandala na Vlašiću!
Foto: Avaz.ba

svađao se i s obezbeĐenjem

PIJAN PSOVAO MAJKU KOMANDIRU POLICIJE: Uhapšen kontroverzni pripadnik FUP zbog izazivanja skandala na Vlašiću!

Bosna i Hercegovina -

Na Vlašiću je sinoć došlo do incidenta posle čega dve osobe su uhapšene, od kojih je jedna kontroverzni pripadnik Federalne uprave policije Živko Ištvanić.

Oni su pijani pokušali da uđu na jedan događaj koji se organizovao na Vlašiću, ali su bili u vidno alkoholisanom stanju, pa su ih radnici obezbeđenja sprečili da uđu, posle čega je intervenisala i policija.

Ali, Ištvanić je tek onda počeo da "divlja". Njihov ulazak u objekat, gde se organizovao "event", sprečila je policija, a prisutan je bio i komandir Dragan Škulj, inače predsednik Saveza sindikata policije.

Osim što je napravio incident sa radnicima obezbeđenja, pijani Ištvanić je i verbalno vređao Škulja, prilikom čega nije štedeo ni članove njegove porodice tako što mu je psovao majku, jer organizuje proteste.

Podsetimo, Škulj je na čelu Sindikata koji traži izmenu novog zakona o PIO/MIO ili novi zakon po kojem bi se penzionisali službenici MUP-a. Prema ovom zakonu, penzije policijskih službenika bi bile i do 30 posto niže.

Sam Škulj je potvrdio incident.

"Tačno je da se desio incident na Vlašiću. Niko nije znao da se radi o policajcu. Radnici obezbeđenja su onemogućili ulazak dve osobe na jedan događaj jer su bile u alkoholisanom stanju. Pokušali su na grublji način da uđu, radnici obezbeđenja su ih sprečili i predali Jedinici za podršku MUP-a, gde su zadržani do trežnjenja. Prilikom utvrđivanja identiteta, ustanovljeno je da se radi o jednom policijskom službeniku FUP-a. Pozvali su njihovu Unutrašnju kontrolu i oni su preuzeli slučaj", rekao je on.

Škulj je dodao da lično nije čuo šta mu je Ištvanić govorio, ali da je moguće da su čuli radnici obezbeđenja.

Inače, kontroverzni Ištvanić je primljen u FUP prošle godine preko sumnjive konkursne procedure za prijem 25 policijskih službenika u Federalnu upravu policije koja je trajala osam mjeseci.

Sam izbor kandidata bio je praćen nizom neregularnosti, zbog čega je protiv predsednika i članova Komisije za izbor policijskih službenika podnesena krivična prijava zbog povreda jednakih uslova pri zapošljavanju, nesavestan rad u službi, kao i zbog toga što je prekršen Zakon o sukobu interesa FBiH u smislu nespojivosti funkcija.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RUSI NAM VRATILI MESO ZARAŽENO OPASNOM BAKTERIJOM?! Jedemo li namirnice koje nisu uništene?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja