(VIDEO) HAOS U SDA SE NASTAVLJA: Sve više članova stranke u pritvoru i pod istragama
Foto: Beta/Almir Razić, Profimedia

i bakir na meti

(VIDEO) HAOS U SDA SE NASTAVLJA: Sve više članova stranke u pritvoru i pod istragama

Bosna i Hercegovina -

Kontrolisani haos u Stranci demokratske akcije polako ali sigurno postao je nekontrolisan. Ne postoji više državna kriza, smatraju analitičari, koja bi mogla da se iyayove da baci u senku hapšenja sekretara, potpredsednika, zetova, postavljenih direktora, pa i predmet protiv samog lidera stranke. Najnovija hapšenja upravo su to i dokazala.

Raskol unutar SDA BiH, čiji je lider Bakir Izetbegović, uneo je paniku među pojedine članove stranke, jer strahuju da bi obračun frakcija, koji je eskalirao proteklih dana, mogao na površinu izbaciti dugo skrivane tajne.

Reč je pre svega o posebno sumnjivim poslovima i transakcijama često i s osobama s međunarodnih crnih lista. Takva jedna već polako izlazi na površinu, i to tamo gde je sukob za sada najžešći, u Tuzli.

Jedna od najvećih afera koja bi konačno mogla izaći na videlo jeste saradnja s ''International Islamic Relief Organizationom'' (IIRO), koja je veći deo svog postojanja provela na crnim listama mnogih država, često i zbog povezanosti s terorizmom, tačnije Al-Kaidom.

Portal piše da su veze između SDA i ove organizacije počele da se uspostavljaju odmah posle rata, a u BiH je delovala i pod nazivom ''Igasa'', i to kao humanitarna organizacija.

Kurir.rs/Avaz.ba/Tanjug

Foto: Profimedia/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja