DEVOJČICA ESMA MAGRABI (15) NESTALA PRE TRI DANA: Isključila mobilni, izbrisala sve profile i ranom zorom napustila kuću, a ovo je poručila drugarici!
Foto: Printscreen Fokus.ba

BIH NA NOGAMA

DEVOJČICA ESMA MAGRABI (15) NESTALA PRE TRI DANA: Isključila mobilni, izbrisala sve profile i ranom zorom napustila kuću, a ovo je poručila drugarici!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Petnaestogodišna Esma Magrabi nestala je pre tri dana.

Ona je 14. marta u rano jutro otišla od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je živela sa svojim ocem i bratom. Ova učenica Srednje ugostiteljsko–turističke škole u Sarajevu donedavno je živela u Hrvatskoj, a na početku dugog polugodišta se doselila kod oca u Sarajevo.

Ivona Bartulović, Esmina majka, apelovala je na građane Sarajeva da joj pomognu da pronađe ćerku.

"Ona je došla kod oca u Sarajevo jer sam se ja razbolela i nisam želela da i ona prolazi kroz to. Međutim, nedavno smo saznali da već mesec dana nije išla u školu. Njen otac je posle toga razgovarao sa njom, aona se iste noći, odnosno 14. marta, između tri i pet sati ujutro spakovala i otišla od kuće.

Prethodno je ugasila sve svoje profile na društvenim mrežama, ugasila mobilni telefon i nestala" , kaže očajna majka.

Čim je saznala za nestanak ćerke, Ivona je odmah doputovala u Sarajevo.

"Uspeli smo da uđemo u neke njene poruke ali nismo mogli da pronađemo ništa što bi nas navelo na neki trag, odnosno dovelo do nje. Drugarici je krajem januara poslala poruku da želi da pobegne od svega negde na selo i da će da ugasi mobilni i da neće nikome da se javlja. Veoma sam zabrinuta za nju i šokirana sam što se barem meni nije javila. Oduvek smo imale dobar odnos", kaže Esmina majka Ivona.

"Policji je prijavljen nestanak devojčice i preduzimamo sve da bi je pronašli", rečeno je u sarajevskoj policiji.

Kurir.rs/Fokus.ba

Foto printscreen Fokus.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track