DODIK: Lažu, nisam uzeo zlato!
Foto: Kurir štampano

Predsednik RS odgovara na optužbe

DODIK: Lažu, nisam uzeo zlato!

Bosna i Hercegovina -
Ista laž je plasirana i per godinu dana , a sada je ova priča pokrenuta u vreme kada je aktuelan o referendumu o pravosuđu, tvrdi Milorad Dodik

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je teško uporno odgovarati na reciklirane laži koje se ponavljaju, reagujući na optužbe Gordana Milinića, bivšeg amabasador BiH u Moskvi da je prisvojio kilogram zlata.

"To isto smo imali pre skoro nešto više od godinu dana. Ista laž je plasirana, samo od drugog čoveka, gospodina Mladena Bosića. Sve to su već demantovali svi koji su pomenuti u tom slučaju ", kaže Dodik.

Dodao je da su ovakve priče potpuno degutantne jer u informaciji koja je plasirana niko nije naveo ni vreme, ni mesto događaja, niti ko je bio prisutan.

"Samo klevete, koje su očigledno zaokupile javnost. Šta da radimo, u takvim vremenima živimo. Јa sam ponosan na Republiku Srpsku što ima ovakav demokratski ambijent, bez obzira što je on za neke ljude opterećujući", kaže Dodik.

On je dodao da je ova priča pokrenuta u vreme kada je aktuelan o referendumu o pravosuđu.

"Јa ne podržavam Tužilaštvo i Sud BiH. Oni su politički motivisani i oni su bespravno uspostavljeni, ali u ovom slučaju sam spreman da prihvatim da dovedu stvar do kraja i neću je osporavati. Učestvovaću u tome”, izjavio je Dodik novinarima u Kostajnici.

Da podsetimo Milinić, je u intervjuu za BN televiziju, rekao "Pred mojim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio je lepo upakovan kilogram zlata. Mislio sam da je to poklon za Republiku Srpsku i da će Dodik to ostaviti u trezor Srpske, kaže on i dodaje da ga je zaprepastila reakcija Milorada Dodika. "On je zlato uzeo, zahvalio se i rekao: Odlično, ovo ću pokloniti svom unuku!” – kaže Milinić.

(avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track