DODIK O ODLUCI USTAVNOG SUDA O DANU RS: Mogu da je okače mačku o rep
Foto: Zorana Jevtić

Neće prihvatiti promenu datuma

DODIK O ODLUCI USTAVNOG SUDA O DANU RS: Mogu da je okače mačku o rep

Bosna i Hercegovina -
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana Srpske ne doprinosi stabilnosti u BiH, ali da smatra da će situacija ostati mirna i stabilna.

Dodik je poručio da Republika Srpska neće ispoštovati, niti provesti odluku Ustavnog suda BiH. "Sudije odluku mogu okačiti mačku o rep. Narodna skupština Srpske donela je Deklaraciju prema kojoj nećemo prihvatiti promenu datuma. Nesprovođenje odluke je disolucija suvereniteta odluke koju je doneo Ustavni sud", naveo je Dodik.Dodik je podsetio da odluke u Ustavnom sudu BiH donose uz glasove dva Bošnjaka, bivših visokih članova SDA, i uz glasove troje stranaca.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije, nevladine organizacije i građani u Srpskoj spremni da ne prihvate politički nametnutu odluku Ustavnog suda BiH.

"Postoji samo jedan dan kada je osnovana Republika Srpska, to je 9. januar i ne možete to pomeriti na neki drugi datum. Mislim da će neke sudije koje su glasale za ovu sad odluku zažaliti što su glasali za nju", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track