SNEŽNA DRAMA KOD DRVARA: Starica nađena mrtva u snegu, 30 meštana 6 dana bez struje i vode!
Foto: Fonet

Ne mogu da pročiste put

SNEŽNA DRAMA KOD DRVARA: Starica nađena mrtva u snegu, 30 meštana 6 dana bez struje i vode!

Bosna i Hercegovina -
DRVAR - Jovanka Stevandić (71) iz Drvara preminula je od posledica smrzavanja.

Telo nesrećne starice pronađeno je juče u snegu u blizini njene kuće u mestu Uvala, opština Istočni Drvar.

Policija je izvršila uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni doktor iz Doma zdravlja u Ribniku, a o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog tužiteljstva Banjaluka.

Inače, juče je bio šesti dan otkako je opština Istočni Drvar bez struje. Neočišćen put onemogućava prilaz ekipama preduzeća “Elektrokrajina” kako bi otklonile kvar.

Zbog snežnih nanosa na putevima nemoguće je doći do sedišta ove opštine koje se nalazi u selu Potoci, zbog čega je tridesetak meštana potpuno odsečeno od ostatka BiH. Osim električne energije, meštani su ostali i bez vode i telefonskog signala.

Kako navode iz preduzeća “Elektrokrajina”, bez električne energije juče je bio i manji deo opštine Oštra Luka, odnosno zaseoci Kozice i Tramošnja, kao i naselje Bušević u Krupi na Uni, a na području opštiine Čelinac bez napajanja električnom energijom još 11 trafopodručja.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, vreme će biti nestabilno sve do kraja ovog meseca, a padavine se očekuju u svim delovima zemlje. U Bosni se sneg očekuje i danas, a kraća stabilizacija vremena najavljena je za prvi dan vikenda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track