KOLIKO SU IMUĆNI ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA BIH: Ozbiljno se obogatili kroz karijeru
Foto: Profimedia

Istraživanje

KOLIKO SU IMUĆNI ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA BIH: Ozbiljno se obogatili kroz karijeru

Bosna i Hercegovina -

Prema podacima iz imovinskih kartona bosanskohercegovačkih funkcionera, dostupnim na portalu Centra za istraživačko novinarstvo, može se zaključiti da je reč o "ozbiljnom" imetku koji su stekli kroz svoje političke i nepolitičke karijere.

Tako, prema podacima iz imovinskih kartona i zemljišnoknjižnih dokumenata, Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija suvlasnici su kuće i zemljišta u Sarajevu, procenjenih na 185.000 KM. Supruga je i vlasnica apartmana na Bjelašnici koji je procenjen na 100.000 KM. Izetbegović nema automobil, a u imovinskom kartonu 2014. godine je napisao da supruga vozi putnički automobil vredan 50.000 KM.

U imovinskom kartonu pre četiri godine, Mladen Ivanić prijavio je stan u Banjaluci od 95 metara kvadratnih koji je procijenio na 140.000 maraka. Takođe, prijavio je da je suvlasnik vikendice u Crnoj Gori od 40 kvadratnih metara, vredne 40.000 KM, i automobila Mercedes 320 CDI, vredan 35.000 KM. Njegova supruga Gordana ima stan u Beogradu vredan 110.000 KM, a kćerka Jelena stan u BiH od 100.000 KM.

Kako se dalje navodi na stranicama Centra za istraživačko novinarstvo, Lider HDZ-a Dragan Čović prema imovinskom kartonu iz 2014., ima kuće u Mostaru i Širokom Brijegu. Supruga Bernadica poseduje poslovni prostor i suvlasnica je advokatske kancelarije.

Prema imovinskom kartonu, Čović nema automobil, a supruga vozi Audi 3. Naveo je da je kreditno opterećen 150.000 KM, prenela je regionalna N1TV.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track