MAJKA OČAJNA: Sa četvoro dece spavaću u parku do zime ako mi ne nađu smeštaj!
Foto: Printscreen Nezavisne.com

OSTALI NA ULICI

MAJKA OČAJNA: Sa četvoro dece spavaću u parku do zime ako mi ne nađu smeštaj!

Bosna i Hercegovina -
Molbe za rešavanje stambenog pitanja Centru za socijalni rad, gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću kao i predsedniku RS Miloradu Dodiku, ali da još uvek nsam dobila odgovor, kaže Vesna Fedešin.

BANJALUKA - Vesna Fedešin, koja se zajedno sa četiri maloletne kćerke, zbog nerešenog stambenog pitanja, odlučila u ponedjeljak na štrajk pod otvorenim nebom kaže da će spavati u paku na klupama sve dok ne dobiju krov nad glavom.

Klupe su im zamenile krevete, a umotane u ćebad provele su noć na otovrenom, sa ciljem da nadležni organi konačno reše njihov slučaj. Ako nadležni budu hladna srca i neažurni, kaže Vesna, biće u parku i do zime.Članovi ove porodice do sada su stanovali kao podstanari u trošnoj kući u naselju Hiseti i plaćali su je 50 evra mesečno. Toj kući se krov urušio, te im je vlasnica rekla da se isele jer ne želi da neko strada.

Vesna kaže da im je rok za iseljenje bio do 20. avgusta, a da je već prosledila molbe za rešavanje stambenog pitanja Centru za socijalni rad, gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću kao i predsedniku RS Miloradu Dodiku, ali da još uvek nije dobila nikakav odgovor.Kako kažu majka i kćerke, i voda i struja će im biti isključni.

"Krov nad glavom je osnovni razlog zbog kojeg se ovdje u praku nalazim sa svojom decom. Imala sam 70 evra dečijeg dodatka od Centra za socijalni rad, međutim, kćerka je napunila 15 godina i sada primao samo 50 evra mesečno", kaže nam promrzla Vesna.

Govori da je vlasnica trošne kuće u kojoj borave bila korektna, i dozvolila da ostave stvari u kući.Njen muž ima 63 godine, lošeg je zdravstvenog stanja i ostao je u trošnoj podstanarskoj kući da čuva stvari. Najmlađa ćerka ima sedam godina, a najstarija 16, a sve četiri pohađaju osnovnu školu."Dok god mi se neko od nadležnih ne obrati i ne reši problem, ja neću odustati, ako treba i do zime", govori Vesna Fedešin.

Kako kaže, nijednog posla se ne stide niti boje, sakupljaju otpad po kontejnerima i prodaju utorokom i nedeljom na pijaci, imaju šta da jedu, ali iako ne gladuju, imaju veliku muku- nemaju krov nad glavom.Prije dvije godine od Centra za socijalni rad su dobili odgovor, da nije stalni korisnik Centra.Takođe, iz Centra su joj nudili da decu smjeste u dom na šta ona ne pristaje.

" Ja sam dete iz doma i najbolje znam kakav je život tamo, to svojoj deci ne želim da dopustim, niti da se odvajam od njih. Svoju decu ću školovati i izvesti na pravi put, ali nam dom hitno treba.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track