(FOTO) OVO ODMAH IZBACITE IZ KUĆE: Objavljena lista proizvoda opasnih po život!
Foto: Printscreen Bportal.ba

Svašta se prodaje na tržištu BiH

(FOTO) OVO ODMAH IZBACITE IZ KUĆE: Objavljena lista proizvoda opasnih po život!

Bosna i Hercegovina -
Među nesigurnim proizvodima su i mišići za decu koji se izduvavaju i deca koja ih uglavnom koriste mogu da se utope
1 / 4 Foto: Printscreen Bportal.ba

SARAJEVO - Agencija za kontrolu tržišta Bosne i Hercegovine svakodnevno vrši kontrolu proizvoda kako bi potrošače zaštitila od opasnih proizvoda koji su pronađeni na tržištu BiH. Agencija je tako objavila listu štetnih proizvoda.

Možete da polomite noge... Foto printsvreeen bportal.ba
Možete da polomite noge... Foto printsvreeen bportal.ba

Jedan od njih su i roleri "Street Rock" za koje su naveli da predstavljaju ozbiljan rizik od povreda za korisnike jer se na njihovom zadnjem delu nalaze oštri rubovi. Preporučuje se potrošačima koji su ih kupili da odmah prestanu da ih upotrebljavaju i da ih vrate uvozniku ili na mesto maloprodaje gde su ih kupili.

Opasno je i veštačko voće. Otkriveno je da dekoracija žute kruške, grožđa i narandži predstavlja opasnu imitaciju prema Zakonu o opštoj sigurnosti proizvoda. Sve navedene dekoracije predstavljaju rizik od gušenja jer izgledom podsećaju na prehrambeni proizvod i postoji mogućnost da ga potrošači, posebno deca, ne razlikuju od prehrambenog proizvoda, stave u usta i progutaju što može prouzrokovati gušenje ili perforaciju probavnog trakta. Također je preporuka potrošačima da ih vrate uvozniku ili u trgovinu u kojoj su ga kupili.

Ovasno veštačko voće... Foto printscreen bportal.ba
Ovasno veštačko voće... Foto printscreen bportal.ba

Među nesigurnim prozvodima su i mišići za plivanje "Hello Kitty" koji nisu sigurni za decu. Sigurnosni nepovratni ventil nije u funkciji. Mišići se iszduvaju i zadržavaju manje od 75 posto pritiska. Zbog toga postoji rizik od utapanja korisnika.

TV N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track