(VIDEO) ZENIČKI HEROJI: Rizikovali svoj, da spasu život mladića (17) koji je pao sa litice!
Foto: Printscreen Klix.ba/Elmedin Mehić

Tragedija u Zenici

(VIDEO) ZENIČKI HEROJI: Rizikovali svoj, da spasu život mladića (17) koji je pao sa litice!

Bosna i Hercegovina -
Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut uputili su čestitke Specijalnoj jedinici koja je učestvovala u spašavanju M.A.

ZENICA - Pripadnici Specijalne policijske jedinice uprkos nepristupačnom terenu uspeli su za veoma kratko vreme da dođu do M. A. (17) koji je pao s litice visoke 30 metara u zeničkom naselju Janjići.

Momak se iz za sada nepoznatih razloga okliznuo i survao u ponor zadobivši povrede opasne po život. Policijski komesar Semir Šut protekle večeri direktno je rukovodio akcijom spašavanja mladića. U veoma kratkom vremenskom periodu, iskazujući pri tome maksimalni profesionalizam, predanost i humanost, uz nadljudski napor, policijski službenici uspeli su da dođu do nastradalog. Sedamnaestogodišnjk je zajedno sa pripadnicima Gorske službe spašavanja Stanice Zenica i meštanima Janjića, evakuisan i zbrinut u Kantonalnoj bolnici Zenica.

"Sinoć je urađen jedan težak posao u otežavajućim uslovima, a naročito što je bila noć. Jako teško je doneti bilo kakve odluke kada nemate preglednost lokacije, kada svetlite baterijom, nemate sveobuhvatne predstave, ali ipak smo se uspeli vrlo brzo i efikasno da spasimo mladića - kazao je za "Avazov" portal Senaid Hasić, komadnir Specijalne policijske jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut danas su u zgradi MUP-a uputili čestitke Specijalnoj jedinici koja je učestvovala u spašavanju mladića.

#t=46

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track