(VIDEO) PLANIRANI TERORISTIČKI NAPADI U BIH: Na meti vehabija ambasade Austrije i Francuske!
Foto: Profimedia

Upozorenje bezbednosnih službi

(VIDEO) PLANIRANI TERORISTIČKI NAPADI U BIH: Na meti vehabija ambasade Austrije i Francuske!

Bosna i Hercegovina -
Detaljnim proverama sumnjivih osoba koje su primećene u Sarajevu, iz Austrije je dobijena informaciju da se radi o pripadnicima vehabijskog pokreta poreklom iz BiH koji žive u Beču

MOSTAR - Službe koje se brinu za bezbednost informisale su francusku i austrijsku ambasadu u BiH da postoji bezbednosna pretnja, koju su otkrile partnerske bezbednosne agencije.

Kako saznaje "Večernjak" izdanje za BiH, tokom nekoliko dana u avgustu u blizini ambasada u Sarajevu su se kretale sumnjive osobe. Proverom je otkriveno da se radi o osobama koje imaju austrijske tablice na vozilu te su u određeno vreme parkirale to vozilo nedaleko od zgrada i motrile na ambasade, prateći ko ulazi i izlazi, kako se odvijaju smene obezbeđenja.

Detaljnim proverama, iz Austrije su vrlo brzo dobili informaciju da se radi o pripadnicima vehabijskog pokreta koji žive u Beču. Nakon ovoga mere obezbeđenja ambasada su pooštrene. Vehabije su, kako piše list, nakon izvesnog vremena napustile Sarajevo, a nije poznato da li su o tome informisane službe bezbednosti u BiH. Radi se o osoba koje su poreklom iz BiH, ali godinama žive u Austriji.

Ovo nije prvi put da su ambasade u BiH na meti radikalnih islamskih grupa. Nedavno su pretnje dobile ambasade Saudijske Arabije I Japana. Američka ambasada u nekoliko navrata bila je na udaru, a poslednji napad izveo je Mevlid Jašarević koji je iz automatskog oružja pola sata pucao po zgradi Ambasade SAD, sve dok ga nije snajperskim pogotkom u nogu zaustavio pripadnik policije.

(nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track