RASIPAJU PARE GRAĐANA: Političari samo na WC troše 650 evra dnevno!
Foto: Profimedia

Široko

RASIPAJU PARE GRAĐANA: Političari samo na WC troše 650 evra dnevno!

Bosna i Hercegovina -
Preračunato po danima, zvaničnici i predstavnici bh. vlasti na ove namene trošiće više od 15.000 evra mesečno

SARAJEVO - Služba za zajedničke poslove institucija BiH 7. avgusta ove godine raspisala je javno nadmetanje za kupovinu toalet-papira i ostalog higijensko-potrošnog materijala, za koji će biti izdvojeno čak oko 375.000 evra u periodu za dve godine!

Preračunato po danima, zvaničnici i predstavnici bh. vlasti u toku 24 meseca, na koliko će biti sklopljen aranžman, na ove namene trošiće više od 15.000 evra mesečno, ili oko 650 evra dnevno (računajući 25 radnih dana), što su zaista enormne brojke.

Siniša Perković, zamenik direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH, kaže da je reč o kompletnom higijensko-potrošnom materijalu, sredstvima za higijenu, sapunima, džogerima, četkama.

On je potvrdio da će ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem biti sklopljen na dve godine, a konkurs će biti otvoren do 23. septembra, kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Podsećamo, pažnju javnosti nedavno je zaokupila vest da će Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u skladu sa planom nabavki za 2015. godinu, za iste namene izdvojiti 34.000 evra.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track