(VIDEO) POŽAR I EKSPLOZIJE U BiH: Izgorela fabrika montažnih kuća, povređeni vatrogasci!
Foto: Prinskrin Yt

Dramatična noć u Zavidovićima

(VIDEO) POŽAR I EKSPLOZIJE U BiH: Izgorela fabrika montažnih kuća, povređeni vatrogasci!

Bosna i Hercegovina -
U ranim jutarnjim satima sprečeno je dalje širenje požara na obližnje industrijske objekte, pre svega na fabriku nameštaja koja se nalazi u neposrednoj blizini, ali i na druge pogone fabrike montažnih kuća koji nisu bili zahvaćeni požarom

SARAJEVO - U fabrici montažnih kuća u Zavidovićima, u centralnim delovima BiH, izbio je veliki požar koji je jutros lokalizovan, a tokom gašenja povređena su dva vatrogasca. Uzrok požara zasad nije poznat, a pričinjena je ogromna materijalna šteta. Šef vatrogasne brigade Zavidovići Mirsad Čamdžić izjavio je za Klix.ba da je požar u fabrici "Krivaja" lokalizovan, ali da još nije ugašen.

Požar je prijavljen 45 minuta posle ponoći, a u gašenju požara pomogli su i pripadnici službe civilne zaštite, građani i radnici fabrike. Čamdžić je dodao da su u pomoć pritekle i vatrogasne ekipe iz drugih opština - Žepče, Maglaja i Zenice i da je na gašenju požara celu noć bilo angažovano 11 vozila.

Prema njegovim rečima, u ranim jutarnjim satima sprečeno je dalje širenje požara na obližnje industrijske objekte, pre svega na fabriku nameštaja koja se nalazi u neposrednoj blizini, ali i na druge pogone fabrike montažnih kuća koji nisu bili zahvaćeni požarom. Požar je, međutim, još aktivan uobjektu same fabrike i Čamdžić procenjuje da će za njegovo potpuno gašenje verovatno biti potreban ceo dan.

Vatrogascima je tokom noći posao otežavala izuzetno visoka temperatura i povremene eksplozije zbog salonita, rekao je Čamdžić, dodajući da je bila i jedna veća eksplozija čiji uzrok nije poznat.

"Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mesta", kazao je Čamdžić. Čamdžić je naveo da ne raspolaže konkretnim informacijama o veličini objekta koji je zahvaćen požarom, ali da prema onome što je sinoć video, njegove dimenzije nisu manje od 250 metara u dužinu i 70 metara u širinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track