SARAJEVSKI TERORISTA SAHRANJEN U TAJNOSTI: Omeragić koji je ubio vojnike imao pomagača!
Foto: Printscreen Avaz

Neko mu je dao oružje

SARAJEVSKI TERORISTA SAHRANJEN U TAJNOSTI: Omeragić koji je ubio vojnike imao pomagača!

Bosna i Hercegovina -
Enes Omeragić, ubica pripadnika Oružanih snaga (OS) BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića, sahranjen je u subotu na gradskom groblju Vlakovo bez prisustva najbliže rodbine

SARAJEVO - Na dženazi su prisustvovali samo radnici „Pokopa“, hodža i pet-šest poznanika, otac Šahin kako je i obećao sinu nije došao na sahranu.

- Sve je završeno brzo i u tišni – kazali su nam radnici „Pokopa“.

U kući Omeragića u naselju Sokolje na prizemlju su otvorena vrata i majstori popravljaju zid stavljajući malter, koji je uništen kada se Enes razneo bombom.

Božo Mihajlović, zamenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH, rekao je za „Avaz“ da je Enes Omeragić koji je ubio vojnike OSBiH Armina Salkića i Nedeljka Radića, a zatim počinio samoubistvo imao pomagače.Mihajlović kaže da radi istrage ne može otkrivati sve detalje, ali da istraga ide svojim tokom.

Žrtve Enesa Omeragića... Vojnici OS BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić Foto Facebook
Žrtve Enesa Omeragića... Vojnici OS BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić Foto Facebook

- U svakom slučaju, on to nije uradio sam. Neko je morao barem da mu da oružje. Prema tome, i istraga ide u tom smeru i na tome se radi. To je sve za sada što mogu da kažem. Bilo kako bilo, sve će biti istraženo i utvrđeno - rekao je Mihajlović.

Nezvanično saznajemo da je Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prije nekoliko dana saslušala desetak osoba, ali za sada niko nije uhapšen.On je u napadu koji je okarakteriziran kao terorizam ubio dvije osobe, pucao u autobus, bacio bombu, a potom se ubio aktiviranjem bombe u svojoj kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track