UŽASNA SUDBINA DEČAKA IZ DOBOJA: Otac oteo sina (4) i ostavio ga džihadistima!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Majka očajnički pokušava da vrati svoje dete

UŽASNA SUDBINA DEČAKA IZ DOBOJA: Otac oteo sina (4) i ostavio ga džihadistima!

Bosna i Hercegovina -
DOBOJ - Ismail M. (4) kovrdžavi plavokosi dečak u rukama je Islamske države, bez majke i oca. Njega je otac Ismar Mešinović, iz Doboja bukvalno oteo majci iz naručja i poveo sa sobom na sirijsko ratište gde se pridružio džihadistima

Ismar je radio je kao moler u Italiji, zasnovao porosicu , a onda iznenada rešio da se pridruži džihadistima Dečakova majka kubanka Lidije Solano Herera (35) kaže da se njen muž promenio u leto 2013, kada je pao pod uticaj imama u Kastelfranku Venetu, sada već poznatog Bilala Bosnića, optuženog za terorizam i u Italiji.

On je Ismara zavrbovao za "kalifat". Budući šehid počeo je ženi da predbacuje njenu veru koja mu dotad nije smetala, naterao je da se pokriva hidžabom kad izlazi. Ona ga je poslušala i venčala se po muslimanskom običaju. Međutim počeo je da je tuče ako bi mu se suprotstavila, vikao na dete ako bi zaigralo i ubrzo su se rastali.

Došao je i sina joj oteo iz naručja i poveo sa sobom u Siriju, gde je stigao 22. novembra 2013., ali je posle samo 20 dana poginuo na ratištu. Posle očeve pogibije mališan je ostao sam u Raki,a kako po njihovom šerijatu, dete ne sme da bude bez oca, preuzeo ga je Said Čolić sa svojom ženom. Posle njegove smrti Ismail je poveren trećem "ocu" i trećoj "majci", a da niko nije potražio živu prvu i jedinu majku.

Ona se obratila Muniferu Karamaleskome, makedonskom muslimanu koji je sa zajedno sa Mešinovićem otišao u džihad. Karamaleski, čija je porodica takođe u Italiji, rekao je da zna gde je mališan. Na njegovu intervenciju iz Rake je stigao zahtev da da podnese izvod venčanih, i građanski i muslimanski, kopiju pasoša, dokaz o obraćenju na islam, i izvod iz knjige rođenih za Ismaila. Žena je sve to poslala preko imama u Beču, ali od tada iz Rake nema odgovora.

"Teško da će sada iz Rake izvući sina", izjavio je Dubravko Čampar, antiteroristički tužioc u Sarajevu, koji u sklopu istrage protiv Bosnića istražuje i tu otmicu malodobnog deteta.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track