U BOSNU SE VRAĆAM SAMO SA ORUŽJEM U RUKAMA: Džihadista Bajro Ikanović na crnoj listi SAD!

Pod prismotrom bezbednosnih službi

U BOSNU SE VRAĆAM SAMO SA ORUŽJEM U RUKAMA: Džihadista Bajro Ikanović na crnoj listi SAD!

Bosna i Hercegovina -
Bezbednosni stručnjaci kažu da je Ikanović najopasniji Bošnjak i pripadnih vehabijske organizacije koji u Islamskoj državi ima ulogu komandanta

SARAJEVO - Džihadista iz BiH Bajro Ikanović je odlukom američke administracije stavljen na crnu listu terorista, pišu banjalučke Nezavisne novine.

On je zbog terorizma prethodno osuđen na osam godina zatvora, a poslednji put se oglasio pre dve godine, kada je rekao da ne planira da se živ vrati.

“Ja sam iz Bosne otišao da se nikada ne vratim, osim s oružjem u ruci“, rekao je Ikanović za koga bezbednosni stručnjaci kažu da je najopasniji Bošnjak i pripadnih vehabijske organizacije koji u Islamskoj državi ima ulogu komandanta.

Ikanović nije jedini državljanin BiH koji je u terorističkoj organizaciji, a član Predsedništva BiH Mladen Ivanić nedavno je rekao da je oko 300 građana BiH učestvovalo ili i dalje učestvuje u akcijama Islamske države. “Vratilo se oko 100 građana kada smo uveli kazne, oko 50 je poginulo, a oko 150 i dalje ratuje“, rekao je Ivanić.

(Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track