UBIO ŽENU, PA SEBE: Zbog bolesne ljubomore zadavio suprugu, pa je bacio u septičku jamu!
Foto: Profimedia

Zločin koji je potresao Banjaluku

UBIO ŽENU, PA SEBE: Zbog bolesne ljubomore zadavio suprugu, pa je bacio u septičku jamu!

Bosna i Hercegovina -
Nikodin je bio osobenjak i nije komunicirao puno sa komšijama. Supruzi nije dao da je bilo ko poveze autom do stanice kada je išla na posao jer je bio ljubomoran, kaže komšija

BANJALUKA - Nikodin Dedić (59) izvršio je samoubistvo skokom u reku Vrbas nakon što je golim rukama ugušio suprugu Slavicu Škorić (55) i bacio ju u septičku jamu pored njihove kuće u selu Bukvalek kod Banjaluke. Ovo su prve su informacije kojima raspolažu policijski istražitelji.

Slavicin nestanka prijavljen je 28. juna pošto se tri dana nije pojavila na poslu. Tokom potrage na obali Vrbasa nađeni su Nikodinov i Slavičin mobilni telefon i novčanik.

Odmah se posumnjalo da su oboje završili u reci, angažovani su ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS-a koji su tek 31. augusta iz reke izvukli utopljenog Nikodina, ali nisu našli njegovu ženu čija je sudbina otkrivena nešto kasnije tog dana.

Nakon pronalaska utopljenog muža, iste večeri nađena je i njegova žena, ali na poptuno drugom mestu.

“Kasnijom istragom je kod njegove kuće pronađena i supruga Slavica. Glava i ruke bili su joj u vodi septičke jame. Preko nje je bilo neko ćebe i lim od automobila”, kazao je izvor blizak istrazi, dodavši da je ubrzo utvrđeno da je bila ubijena i bačena u jamu.

“Pregledom tela N.D. utvrđeno je da je umro usled utapanja, dok je pregledom tela njegove supruge S.Š. utvrđeno da je udavljena. Ovo delo je okarakterisano kao ubistvo i samoubistvo”, potvrdili su i u policiji.

Meštani Bukvaleka pričaju da je Nikodin psihički oboleo i da je bio jako ljubomoran na suprugu koju je, prema svemu sudeći, na kraju i usmrtio.

“Nikodin je bio osobenjak i nije komunicirao puno sa komšijama. Supruzi nije dao da je bilo ko poveze vozilom do stanice kada je išla na posao jer je bio ljubomoran. Ona je morala da pešači i odbija pomoć drugih. S druge strane, bio je vredan i radio je na nadnicu. Čovek je bio bolestan i to se videlo”, kazao je novinarima jedan od meštana Bukvaleka.

On je dodao kako su iza supružnika ostala sinovi Željko i Zoran i ćerka Marina.

“Deca su im radila i retko su dolazila kući”, naveo je ovaj meštanin. Sin Zoran imao je snage da kaže da se niko nije nadao ovakvom ishodu.

“Ne znam što da kažem, u svakoj porodici ima problema, ali ovome se niko nije nadao”, kroz suze je rekao Zoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track