ZAPIO SE SA SINOM (15): Otac (57) umro od trovanja alkoholom, dečak pao u komu!
Foto: Shutterstock

PORODIČNA DRAMA U TUZLI

ZAPIO SE SA SINOM (15): Otac (57) umro od trovanja alkoholom, dečak pao u komu!

Bosna i Hercegovina -
Toksikološke analize potvrdile su da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom, a policija je uzela na analizu bocu alkohola koji su Omerovići konzumirali

TUZLA - Ismet Omerović (57) umro je u petak u tuzlanskoj bolnici od prekomernog konzumiranja alkohola. Njegov petnaestogodišnji sin Ernad zbog trovanja alkoholom je u komi i smešten je na Klinici za intenzivnu njegu i reanimaciju UKC-a Tuzla.

Porodica Omerović rodom je iz Zvornika, a žive u prognaničkom naselju Karaula u Živinicama. Edis Omerović, drugi sin preminulog Ismeta, rekao je da su u sredu njegov otac i brat s još nekoliko stanara ovog naselja sedili i pili.

- Pili su rakiju u sredu uvečer s društvom. Sutradan je otac osećao tegobe. Žalio se na bol u grudima, povraćao je, a uveče su ga odvezli u Hitnu pomoć. Odmah je prebačen u bolnicu u Tuzli, gde je ubrzo umro. Brat je u petak počeo da oseća iste tegobe i njega smo odmah odvezli u bolnicu, i trenutno je u komi - ispričao je Edis.

Ismeta Omerovića trebalo je da sahrane u nedelju i sve je bilo spremno, narod je počeo da se okuplja, ali je po prijavi iz UKC-a Tuzla, zbog sumnje na trovanje alkoholom, na lice mesta stigla policija i odvezla telo na obdukciju. Toksikološke analize potvrdile su da je smrt Ismeta Omerovića nastupila zbog trovanja alkoholom, a policija je uzela i bocu alkohola koji su Omerovići konzumirali.

Dok su Omerovići još u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u jučer se porodila Ismetova kćerka u istoj bolnici gde joj je otac premuinuo a brat leži u teškom stanju i bori se za život.

(avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja